Gość pawelrebinowski Napisano 23 Kwietnia 2010 Share Napisano 23 Kwietnia 2010 Witam od jakiegos czasu mam wykwity soli na torfie, czy moze to byc spowodowane tym ze podlewam rosliny woda z kranu?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 23 Kwietnia 2010 Share Napisano 23 Kwietnia 2010 Oczywiście. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_ Napisano 24 Kwietnia 2010 Share Napisano 24 Kwietnia 2010 Ja podlewam deszczówką i też występują wykwity soli. Co mogę zrobić aby temu zapobiec. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 24 Kwietnia 2010 Share Napisano 24 Kwietnia 2010 W tym przypadku to wina kiepskiego podłoża. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marys_69 Napisano 24 Kwietnia 2010 Share Napisano 24 Kwietnia 2010 Czy takie wykwity w dużym stopniu wpływają na rozwój rośliny (oczywiście negatywnie) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 24 Kwietnia 2010 Share Napisano 24 Kwietnia 2010 Wykwity same w sobie mogą negatywnie wpływać tylko na małe rośliny np siewki. Są jednak objawem czegoś gorszego - odkwaszania podłoża, a to może być już groźne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_ Napisano 24 Kwietnia 2010 Share Napisano 24 Kwietnia 2010 Podłoże kupiłem specjalnie u Alberciarza by sprawić czy problem będzie nadal ten sam. Niestety ale jest nadal ;/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekSz Napisano 24 Kwietnia 2010 Share Napisano 24 Kwietnia 2010 Podłoże kupiłem specjalnie u Alberciarza by sprawić czy problem będzie nadal ten sam. Niestety ale jest nadal ;/ Mam od niego podłoże i nie jest złe. Zdarza się sporo zbitych brył jakby jakiegoś wióru, którego za cholerę nie da się rozkruszyć. Podlewam wodą z kranu, ale przefiltrowaną. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi