Skocz do zawartości

Torf

Chicken

Rekomendowane odpowiedzi

Czy taki torf ujdzie w tłumie? Jest jakiejś firmy z Wrocławia. Martwią mnie w nim różnej wielkości gliniaste grudy. Niektóre wielkości śliwki, ale pełno jest też drobnych kuleczek. Czy to ma jakieś znaczenie?

post-5004-1277115799.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Też jak kupiłem torf to takie miałem te grudki sie spokojnie da w palcach rozwalić.

Ale to nie wygląda na zbitą kulkę torfu, tylko jakąś twardą glinę, czarną w środku.

Odnośnik do odpowiedzi

Do tej pory używałem najczęściej torfu firmy Torf dużo mieli tego po sklepach w okolicy i jak na dobry worek się trafiło to nie mogłem narzekać, ale wszyscy pisali że Athena też jest dobra więc się wczoraj skusiłem. Po pierwsze jak wziąłem worek w sklepie to się mocno zdziwiłem, że worek torfu może tyle ważyć, no ale pewnie mokry pomyślałem więc dotachałem go do samochodu i przywiozłem do domu. Jak otworzyłem worek to okazało się, że mój torf jest konsystencji gliny i tak samo zgrudkowany. Żeby cokolwiek w nim posadzić trzeba go mieszać ze żwirkiem i to wcale łatwe nie jest bo nie jest on sypki. Jeszcze spróbuje go przesuszyć i rozbić te grudy. Zobaczę co z tego będzie. Ogólnie to mocno jestem zaskoczony tym torfem.

Czy torf od Atheny zawsze tak wygląda czy to tylko ja trafiłem na taki wypust?

Widocznie nie tylko Ty, rowniez skusilem sie na Athene, ale zastało mnie to samo co Ciebie, na początku "bawiłem się" w Strongman'a niesamowicie ciężki worek, dziś otwieram a tam, same grudki torfu i mokre,wilgotne.. również pojdzie pod jakies krzewy. Zawiodłem się Bardzo! Nie Polecam wogóle, lepiej szukać innego torfu :/

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.