Skocz do zawartości

Kilka zdjęć moich roślinek

Rekomendowane odpowiedzi

Ja także chciałbym stopniowo fotograficznie zinwentaryzować moją skromną, ale dynamicznie rozwijającą się kolekcję roślin owadożernych. ;) Mam nadzieję że roślinki wam się spodobają... :)

Na pierwszym zdjęciu widnieje moja dorosła rosiczka Drosera capensis 'broad leaf'.

fotka19mk.jpg

Widok tej samej roślinki w skali makro.

fotka25sv.jpg

Drugie fotografia przedstawia mojego młodego dzbanecznika Nepenthes x 'Ventrata'.

foto1jpg8lw.jpg

A to mój nowy nabytek: muchołówka Dionaea muscipula "Red-green". Zamieszcze kolejne zdjęcie jak roślinka zaaklimatyzuje się do nowego stanowiska.

much1ia.jpg

Z czasem, mam nadzieję, zdjęć będzie przybywać. :)

Odnośnik do odpowiedzi

Dzbanecznik zajmuje nasłonecznioną pozycję przy południowym oknie. Dodatkowo go nie doświetlam. Staram się zapewnić mu wysoką wilgotność, spryskując go systematycznie wodą destylowaną. Podlewam go mieszkanką wody kranowej i destylowanej, gdyż do takiej cieczy przywykł w markecie OBI. :wink: Ale najwidoczniej warunki mu odpowiadają, gdyż odwdzięcza się bujnym wzrostem i produkcją dzbanków. :grin:

Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.