Jockerus Napisano 12 Kwietnia 2006 Share Napisano 12 Kwietnia 2006 Ja także chciałbym stopniowo fotograficznie zinwentaryzować moją skromną, ale dynamicznie rozwijającą się kolekcję roślin owadożernych. Mam nadzieję że roślinki wam się spodobają... Na pierwszym zdjęciu widnieje moja dorosła rosiczka Drosera capensis 'broad leaf'. Widok tej samej roślinki w skali makro. Drugie fotografia przedstawia mojego młodego dzbanecznika Nepenthes x 'Ventrata'. A to mój nowy nabytek: muchołówka Dionaea muscipula "Red-green". Zamieszcze kolejne zdjęcie jak roślinka zaaklimatyzuje się do nowego stanowiska. Z czasem, mam nadzieję, zdjęć będzie przybywać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
minuu Napisano 12 Kwietnia 2006 Share Napisano 12 Kwietnia 2006 cudo dzbanecznik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianus Napisano 12 Kwietnia 2006 Share Napisano 12 Kwietnia 2006 dzbanecznik super zycze powodzenia w dalszej hodowli Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krystek Napisano 13 Kwietnia 2006 Share Napisano 13 Kwietnia 2006 dzbanecznik piękny, i nie taki znów młody Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 13 Kwietnia 2006 Share Napisano 13 Kwietnia 2006 Przepiekny dzbanecznik ile on już ma? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jockerus Napisano 13 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2006 Dzbanecznika posiadam od roku. Kupiłek go jako małą roślinkę w markecie OBI. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 13 Kwietnia 2006 Share Napisano 13 Kwietnia 2006 :shock: To przez rok tak urosl :?: :!: Mam nadzieje ze moj tez kiedys tak bedzie wygladal. Na prawde piękny okaz. A w jakich warunkach go trzymasz? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jockerus Napisano 13 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2006 Dzbanecznik zajmuje nasłonecznioną pozycję przy południowym oknie. Dodatkowo go nie doświetlam. Staram się zapewnić mu wysoką wilgotność, spryskując go systematycznie wodą destylowaną. Podlewam go mieszkanką wody kranowej i destylowanej, gdyż do takiej cieczy przywykł w markecie OBI. Ale najwidoczniej warunki mu odpowiadają, gdyż odwdzięcza się bujnym wzrostem i produkcją dzbanków. :grin: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pep3k Napisano 13 Kwietnia 2006 Share Napisano 13 Kwietnia 2006 Tak, dzbanecznik całkiem duży, ja ostatnio dostałem Ventrate na wykończeniu, ale już zaczął dzbanki wypuszczać, dam zdjęcia, jak zdobędę aparat Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Początkujący Napisano 13 Kwietnia 2006 Share Napisano 13 Kwietnia 2006 A mi się strasznie podoba D.capensis ,,Broad leaf" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happysad Napisano 28 Kwietnia 2006 Share Napisano 28 Kwietnia 2006 Ile czasu ma ta muchołówka? Kupiłes ją w nepenti? Jak tak to za ile i ile czasu temu Bo zamierzam ją kupic i ta mi sie podoba, jestem ciekaw ile za nią dałeś Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi