Skocz do zawartości

Baza danych rodzaju Pinguicula.

Marrom

Rekomendowane odpowiedzi

Wraz z Rafałem (Sir Rose) pracujemy nad projektem bazy tłustoszy (podobnie jak baza dzbanków). Pod linkiem http://www.flytrap.pl/bazy/pinguicula/ znajduje się projekt w wersji "beta". Panel filtrowania wyników oraz strona z wynikami zmieni się jeszcze odrobinę. Dane nie są jeszcze zweryfikowane i pełne ponieważ zbieranie danych, weryfikacja i wpisywanie do bazy to sporo pracy. Jesteśmy jednak dobrej myśli.

W najbliższych (wakacyjnych) planach zmiany funkcjonalności baz oraz zmiana wyglądu. Jeśli są błędy, macie jakieś rzeczowe propozycje zmian piszcie.

Odnośnik do odpowiedzi

Wynik wyszukiwania jako nowa strona, a nie kolumna z prawej strony. Skoro mamy całą stronę (szer.) to nazwę nieoficjalną można podać + miniaturka zdjęcia.

Taki podział jest celowy co by nie przebijać się do konkretnego wyniku (opisu pojedynczego gatunku) Przez trzy kolejne strony. W najbliższym czasie zmiana polegająca na automatycznym odświeżaniu listy po prawej po zmianie któregoś z parametrów po lewej (bez używania przycisku "pokaż gatunki spełniające..."). Także ten układ zostaje.

Nazwa nieoficjalna to nazwa która nie jest nigdzie zarejestrowana. Czyli nowy nieopisany gatunek, kultywar niezarejestrowany, synonim.

W najbliższym czasie pojawią się ikonki z "dymkami" z opisem poszczególnych parametrów.

Inna szata graficzna.

Też bym chciał :] Niestety nie jestem grafikiem więc te zmiany zostawiam sobie na sam koniec - chyba, że ktoś zmontuje szablon html/css do tych wyszukiwarek.

Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...

Odnawiam temat.

Kod projektu został znacząco zmieniony. Wizualnie jednak niewiele się zmieniło. Proszę jednak o potestowanie skryptu i podanie ewentualnych błędów w działaniu.

W okresie wakacyjnym wrócę do tematu prezentacji treści i szaty graficznej.

BAZA - LINK

Odnośnik do odpowiedzi

• 1 year later...

Po roku wracamy do tematu. Przebudowałem silnik skryptu oraz zmieniłem funkcjonalność i szatę graficzną która obecnie jest zbliżona do bazy dzbanków. Wersja jest częściowo sprawdzona, może jednak zawierać błędy w funkcjonalności (jeśli takie się pojawią proszę o informację). Niestety osoba prowadząca prace nad wpisami zawiesiła swoją aktywność przy bazie. W związku z tym dane są mocno niekompletne. Jeśli ktoś czuje się na siłach zbierać informacje na temat tłustoszy, tłumaczyć je i porządkować - zapraszam do współpracy.

Dla osób zainteresowanych zrobieniem opisu konkretnego gatunku szablon do koniecznych wpisów pojawi się Tutaj na dniach.

Nowa wersja bazy --> http://www.carnivorous-plants.pl/bazy/pinguicula

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.