Skocz do zawartości

aklimatyzacja dzbanecznika.

Rekomendowane odpowiedzi

Przeczytaj artykuł o świetle http://www.rosliny-owadozerne.pl/Chcesz-Wy...enie-t3877.html

17000 nie jest dobrym raczej rozwiązaniem. Aklimatyzacja+okres kupna pewnie zadecydował o stracie dzbanków, naturalna kolej rzeczy, lepiej przyzwyczaj go do warunków parapetowych, bo jak ci wyrośnie większy, to będzie problem, by go przyzwyczaić do pokojowych warunków, a do terra/szklarenki nie włożysz go, jak podrośnie.

Edytowane przez ErysFR
Odnośnik do odpowiedzi

Dzbanki to wrażliwe roślinki, więc drobne zmiany mogą spowodować zatrzymanie wzrostu/wypuszczania dzbanków. Zależy, jeżeli wiąże się to z zmianą wilgotności, związanej np. z przewiewnością terra, to może. Ogólnie lepiej zaaklimatyzować do parapetu jak już mówiłem :)

Edytowane przez ErysFR
Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co zauwazylem to jezeli dzbanki sa przenoszone w dobre warunki jesli chodzi o oswietlenie, wilgotnosc i temp to nie przechodza one aklimatyzacji. w moim przypadku na kilkadziesiat dzbanecznikow jakie mam tylko jeden przechodzil aklimatyzacje wiec niekoniecznie twoj bedzie ja musial przechodzic od nowa

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.