luczek95 Napisano 1 Lipca 2010 Autor Share Napisano 1 Lipca 2010 Dzbankuje mi ładnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luczek95 Napisano 12 Lipca 2010 Autor Share Napisano 12 Lipca 2010 Dziś zahaczyłem i wylało mi się troszkę wody ze dzbanka czy coś złego może się stać? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 12 Lipca 2010 Share Napisano 12 Lipca 2010 Zdecydowanie tak, ciężko się to sprząta, szczególnie z klawiatury Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloma Napisano 17 Lipca 2010 Share Napisano 17 Lipca 2010 Zostaw ja w spokoju i niech sobie rosnie. Teraz przy takiej pogodzie oraz dostatecznej ilosci wody powinna ladnie rosnac. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luczek95 Napisano 17 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2010 Na okno jest już troszkę za duża więc zakupiłem takie coś i sobie wisi: (roślina obok to ceropegia woodi) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 17 Sierpnia 2010 Share Napisano 17 Sierpnia 2010 Wisi za wysoko ma przez to za malo swiatla ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luczek95 Napisano 25 Września 2010 Autor Share Napisano 25 Września 2010 Obniżony Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 25 Września 2010 Share Napisano 25 Września 2010 Polecałbym zdjąć tą firankę. Wtedy wpadnie jeszcze więcej światła = ładniej wybarwione dzbanki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luczek95 Napisano 8 Października 2010 Autor Share Napisano 8 Października 2010 (edytowane) Obecnie nie ma czego wybarwiać... Chyba z racji zbliżającej się zimy Spryskuję 2 razy dziennie Edytowane 8 Października 2010 przez luczek95 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@ti Napisano 9 Października 2010 Share Napisano 9 Października 2010 No właśnie bez tej firanki zawsze więcej światła dostanie roślina, a to może pomóc w dzbankowaniu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luczek95 Napisano 30 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2010 Obecny stan taki jak na fotkach. na wiosnę planuję przesadzić. Czytałem że można do samego sphagnum... A mógłbym do substratu dla storczyków? (tj. kora) I może dodałbym też sphagnum.. Co o tym myślicie? I ciągle nie ma dzbanków to penie przez brak światła. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 30 Grudnia 2010 Share Napisano 30 Grudnia 2010 Jeżeli dzbanecznik nie rośnie w terrarium to lepiej nie sadzić go w sphagnum czy korze. Takie podłoże bardzo szybko wysycha w pokojowej wilgotności. Poza tym ventrata wcale nie potrzebuje jakiegoś wspaniałego podłoża, aby dobrze się rozwijać. Biorąc to pod uwagę niech nadal rośnie w torfie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luczek95 Napisano 2 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2011 (edytowane) a jakie pH ? Takie jak dla muchołówek, czy kapturnic? (pH 3,5-5) Edytowane 2 Stycznia 2011 przez luczek95 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 a jakie pH ? Takie jak dla muchołówek, czy kapturnic? (pH 3,5-5) Tak. Możesz na spód dać keamzyt (pod torf, na dole doniczki) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi