pawel033 Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 Tak jak w temacie. Chodzi mi o rozmnożenie muchołówki, Czy jest duża szansa, że jeśli poczekam aż pęd podrośnie tak aby uciąć 3 kawałki na 3cm, że będę miał nowe rośliny ?? Czy roślinie może zaszkodzić tak późne ucięcie pędu ??? Jestem początkującym hodowcą, więc nie mam dużo doświadczenia. Proszę o poradę, bo jak by co to ucinam od razu. Normalne to jest że mi chce kwitnąć już 5 raz w tym roku ??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo Napisano 23 Maja 2010 Share Napisano 23 Maja 2010 Z tym kwitnięciem 5 raz w roku to nie wiem, ale z pędów muchołowki da sie zawsze rozmnożyc nawet jak bedzie 10 cm byle by nie zaczeła kwitnać jak juz będzie pęd na ktorym kwiaty juz rozkwitły do raczej nic z tego nie będzie. Jak pęd bedzie miał 10cm i Ci nie będzie jeszcze kwitł to jak tak utniesz i na 3 kawałki to będą nowe roślinki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi