leonx15 Napisano 2 Czerwca 2010 Share Napisano 2 Czerwca 2010 Posiadam takie oto świetlówki: Tutaj macie jak się świecą: A tu poszczególne świetlówki: 1) Sun-Glo 2) Nie jestem pewien ale zdaje mi się, że jest to "oceanic blue" I moje pytanie: Czy mogą być takie oto świetlówki do terrarium?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 2 Czerwca 2010 Share Napisano 2 Czerwca 2010 Pierwsza tak druga odpada. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 Druga też się nadaje (podbicie około 440nm) ale powinna pracować w parze z jakąś o podbiciu w czerwieni (660nm), pierwsza trochę tego ma ale mogłoby być lepiej. Druga sprawa to UVA przy drugiej świetlówce, teoretycznie to powinno zmotywować rośliny do wybarwiania się ale możliwe, że je poparzy jak będą za blisko - będziesz musiał sprawdzić eksperymentalnie. Wg mnie jeśli te już masz to nie ma sensu wydawać pieniędzy na inne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi