Twargor Napisano 6 Czerwca 2010 Share Napisano 6 Czerwca 2010 Witam. Od pewnego czasu szukam własnie takich doniczek. Znalazłem tego troche na allegro, ale problem jest w tym, że zależy mi na tym, aby były one kwadratowe o boku ok. 5-10cm. Jeżeli ktoś zna sklepy gdzie mogę dostac te koszyczki będę bardzo wdzięczny za umieszczenie linka. Oczywiście, jeśli ktos wie, gdzie mogę dostać tańsze niz tutaj okrągłe również proszę o informacje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 6 Czerwca 2010 Share Napisano 6 Czerwca 2010 zapytaj po prostu w jakim ogrodniczym ale nie typu obi czy LM ... u mnie można takie ściągnąć przez sklep bez problemu a o doniczki pytaj o doniczki do roślin wodnych czy też do oczek wodnych. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 6 Czerwca 2010 Share Napisano 6 Czerwca 2010 zapytaj po prostu w jakim ogrodniczym ale nie typu obi czy LM ... u mnie można takie ściągnąć przez sklep bez problemu a o doniczki pytaj o doniczki do roślin wodnych czy też do oczek wodnych. Albo o koszyczki do cebulek. U mnie tak to się nazywa. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 6 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2010 Patrzyłem również na doniczki do oczek wodnych, ale one mają drobniejsze otwory, więc mech nie wyglądałby az tak atrakcyjnie i nie wiem czy zdołałby się wydostać na zewnątrz, doniczki do cebul mają z kolei duże otwory, ale najczęściej rzadko rozmieszczone (w dodatku ten odstraszający zgnitozielony kolor), oczywiście wchodzi to w grę, ale mam nadal nadzieję, że dostanę gdzieś te czarne kwadratowe do storczyków. W poniedziałek pojadę do ogrodniczego i popytam, może akurat dostanę to czego szukam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 6 Czerwca 2010 Share Napisano 6 Czerwca 2010 Ja mam te z małymi otworami, rozmieszczonymi gęsto. Mi chodziło raczej o to, żeby spełniały swoje zadanie. A wziąłem te, bo miały fajne kształty. Jedną mam taką "nerkę" duża na róg terra. Także jak coś to polecam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 6 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2010 swoje zadanie spelnia na pewno ale mi zalezy na tym zeby sphagnum zaroslo cale moje terra wraz z doniczkami wiec potrzebuje czegos przez co jego glowki sie przecisna Mam taka jedna doniczke z malutkimi otworami ale niestety przy niej sphagnum nie ma szans Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi