Skocz do zawartości

Bohemica plantae

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio miałem okazje pojeździć sobie trochę PKP [pozdrawiam! nie było! wcale tłoku] po Polsce i Czechach podczas wycieczki w celu załatwienia paru interesów :) jednym z przystanków była bohemica plantae, szklarnia Davida.

David jest cholernie miłym i towarzyskim człowiekiem, dodatkowo wie o CP wszystko ;)

Szklarnia z zewnątrz jest trochę niepozorna, ale jak się wejdzie do środka- szok :D

Misja "gdzie jest wally?"- szukajcie 2m inermisa, 2m aristo, 2m hamaty, 1,5m tenuisa, wielkiej flavy, 50(?) jambanów i paru innych ciekawych rzeczy ;)

http://www.rosliny-owadozerne.pl/galeria/t...ls.php?album=67

Zdjecia gł. tego co mnie interesuje najbardziej- dzbanki ;)

Miłego oglądania!

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem rarytasa :) lamii :) szkoda że tylko że david tak rzadko odpisuje :) bo czasu żeby zajechać tam nie mam a widze że ma dużo kontaktów i sporo dzbnków wręcz nie dostępnych. Nie miał gdzieś tam schowanych attenboroughti czy palawanensis :), może edwardsiana też tam gdzieś była :) ??

Hamata zakwitła mu w końcu ? No i czy są już górne dzbanki :) ??

Ciekwe ile ma ta boschiana (dzbanek) widziałem tylko na zdjęciach 45cm dzbanka :D

Trzeba było zmierzyć na jakiej wysokości inermis na już te pośrednie / górne dzbanki :D

Tylko nie zapominamy że to jest sklep :) więc można pozwolić sobie na takie powierzchnie. Ciekawe jak to wygląda u wistuby :) bo BE już też widzieliśmy jakie mają plantacje :D

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.