sativ Napisano 8 Czerwca 2010 Share Napisano 8 Czerwca 2010 Ostatnio miałem okazje pojeździć sobie trochę PKP [pozdrawiam! nie było! wcale tłoku] po Polsce i Czechach podczas wycieczki w celu załatwienia paru interesów jednym z przystanków była bohemica plantae, szklarnia Davida. David jest cholernie miłym i towarzyskim człowiekiem, dodatkowo wie o CP wszystko Szklarnia z zewnątrz jest trochę niepozorna, ale jak się wejdzie do środka- szok Misja "gdzie jest wally?"- szukajcie 2m inermisa, 2m aristo, 2m hamaty, 1,5m tenuisa, wielkiej flavy, 50(?) jambanów i paru innych ciekawych rzeczy http://www.rosliny-owadozerne.pl/galeria/t...ls.php?album=67 Zdjecia gł. tego co mnie interesuje najbardziej- dzbanki Miłego oglądania! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 8 Czerwca 2010 Share Napisano 8 Czerwca 2010 ten wielki inermis jest kozacki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekL. Napisano 8 Czerwca 2010 Share Napisano 8 Czerwca 2010 Zdjecia szklarni Davida zawsze imponuja. Dobra robota Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 8 Czerwca 2010 Share Napisano 8 Czerwca 2010 Niesamowite dzbanki, zwlaszcza hamata, boschiana, ovata i aristolochioides Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 8 Czerwca 2010 Share Napisano 8 Czerwca 2010 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 8 Czerwca 2010 Share Napisano 8 Czerwca 2010 No nieźle nieźle. Wypadałoby samemu to zobaczyć. Jest tam jakieś zraszanie? Z wężem lata i podlewa? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek Napisano 8 Czerwca 2010 Share Napisano 8 Czerwca 2010 Ale tego dużo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 8 Czerwca 2010 Share Napisano 8 Czerwca 2010 Istna dżungla. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 8 Czerwca 2010 Share Napisano 8 Czerwca 2010 Masakra jakaś... Znasz wymiary tej szklarni? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo Napisano 8 Czerwca 2010 Share Napisano 8 Czerwca 2010 Mi się strasznie podoba ta dżungla. Też bym taką szklarnie chciał i tyle roślin Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 8 Czerwca 2010 Share Napisano 8 Czerwca 2010 Jungla to bedzie na jesien heheh;) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo Napisano 8 Czerwca 2010 Share Napisano 8 Czerwca 2010 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek Napisano 11 Czerwca 2010 Share Napisano 11 Czerwca 2010 Masakra jakaś... Znasz wymiary tej szklarni? Szklarnia Davida ma 21x11m ;-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 No nieźle. Po nieudanej zeszłorocznej próbie mam zamiar trochę tą szklarnię splądrować na jesień Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 Znalazłem rarytasa lamii szkoda że tylko że david tak rzadko odpisuje bo czasu żeby zajechać tam nie mam a widze że ma dużo kontaktów i sporo dzbnków wręcz nie dostępnych. Nie miał gdzieś tam schowanych attenboroughti czy palawanensis , może edwardsiana też tam gdzieś była ?? Hamata zakwitła mu w końcu ? No i czy są już górne dzbanki ?? Ciekwe ile ma ta boschiana (dzbanek) widziałem tylko na zdjęciach 45cm dzbanka Trzeba było zmierzyć na jakiej wysokości inermis na już te pośrednie / górne dzbanki Tylko nie zapominamy że to jest sklep więc można pozwolić sobie na takie powierzchnie. Ciekawe jak to wygląda u wistuby bo BE już też widzieliśmy jakie mają plantacje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi