Crespo Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 Szukalem troche w necie, ale nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzi. Jedni pisali, zeby przesadzac inni zeby nie. Moja roslina zakupiona byla w supermarkecie, w malej doniczce. Zaczalem ja pielegnowac i rozpoczela szybki wzrost, tak mocny ze teraz nie miesci sie w doniczce i nie rosnie na boki, lecz w gore. Wypuscila ona ped kwiatowy, ktory jest juz dobrze rozwiniety i lada chwila wypusci kwiaty. Lecz zauwazylem, ze zaczynaja wychodzic korzenie z doniczki ! Mam ja w takiej sytuacji przesadzac ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 Z kwiatkiem, ja bym sobie odpuścił. Jest zasada, ze kwitnących roślin się nie przesadza. Owszem można to zrobić, ale się tego z różnych powodów nie polecam. Mogą to robić Ci, którzy się na roślinach doskonale znają i wiedzą, że nie stracą rośliny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi