Skocz do zawartości

jak z tą temperaturą

ITON

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Chciałbym pojąć pewien temat - nawiązując do tematów "Odpowiednie na parapet" - chodzi o dzbanki.

Ja chciałby, porozmawiać o innych owadożerach - rosiczki, tłustosze, pływacze, muchołówki wystawiane latem na balkony.

Wszyscy widzimy jakie są temperatury niby latem - co roku inne - gorsze - lepsze - nie ma stabilności. Jak zachowują się i co robicie ze swoimi rośliny które na wiosnę wyciągamy na zewnątrz, a teraz przychodzą takie znaczne spadki temp w nocy. U mnie w dzień 25 a w nocy 8.

Czy są gatunki których lepiej nie wystawiać w ogóle patrząc oczywiście na takie spadki - tylko trzymać wewnątrz na parapecie ?

Czy wystawiać tylko w dzień a w nocy chować ? - nie zbyt to ciekawe rozwiązanie - ja ich akurat trochę mam i byłoby to mocno kłopotliwe.

pzdr

Odnośnik do odpowiedzi

Ja czasami przenoszę wszystkie moje rośliny popołudniu na balkon bo mają tam słońce od 14 do 20-21. Chowam je potem do mnie i mają to światło słoneczne rano. Są w stanie one spokojnie się przyzwyczaić do tego. A odnośnie spadków temperatury, jak raz, drugi zmarzną to nic się nie stanie, ale nie może dziać się to zbyt często bo wtedy padną.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.