chwieju Napisano 14 Czerwca 2010 Share Napisano 14 Czerwca 2010 Witam Mam trochę dziwne pytanie, bo szukałem torfu po kwiaciarniach, sklepach ogrodniczych i lipa nie mają nic :/ Dopiero w marketach OBI, Nomi itp znalazłem, ale w workach 50 litrowych :/ Potrzebowałbym w trochę mniejszych ilościach..wie ktoś gdzie w ŁDZ można kupić jakieś mniejsze ilości?? 10l w zupełności by mi wystarczyło pozdro yO Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 14 Czerwca 2010 Share Napisano 14 Czerwca 2010 nie umiem ci odpowiedzieć na twoje pytanie ale radził bym ci po prostu kupić większą ilość i schować np do piwnicy nie jest to jakiś duży koszt a starcza na dłużej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IamReckless Napisano 14 Czerwca 2010 Share Napisano 14 Czerwca 2010 Zgodzę się z mitchupem. Kiedyś na pewno ci się przyda, a torf można stosować nie tylko do owadożerów. Poza tym jest taniej kupić więcej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chwieju Napisano 14 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2010 po prostu wrzucam do komórki i sobie leży?? Nie zeschnie się?? Wiem, ze więcej się opłaca, bo 50l kosztuje niecałe 10 PLN Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 14 Czerwca 2010 Share Napisano 14 Czerwca 2010 tak wrzucasz i se leży nic sie mu nie stanie ;-) najlepiej szukaj torfu firmy Hollas taki białopomarańczowy worek ewentualnie Athena Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 14 Czerwca 2010 Share Napisano 14 Czerwca 2010 W Łodzi nie dostaniesz torfu w workach 10L (jeśli już to z nawozami). Producent torfu, pakuje go do dużych worków, bo zakłada, że klient użyje go w ogrodzie do zakwaszenia gleby dla takich roślin jak różanecznik, azalia, iglaki itp, a wtedy potrzebne są duże ilości. Jak coś mogę Ci trochę torfu dać, warunek jest taki, że musielibyśmy się spotkać w jakimś miejscu w okolicach Dołów lub Starego Miasta (tam mam szkołę). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi