fly guy Napisano 17 Czerwca 2010 Share Napisano 17 Czerwca 2010 Wiadomo, że taką rozetę przyziemną z dzbanków tworzy bardzo często N. ampullaria. Widziałem gdzieś też zdjęcia N. trichocarpa. A oto kilka fotek, jak to u mnie wygląda: N. x hookeriana N. gracilis N. belli Dzbanki tych 2 ostatnich są mocno zakopane w mchu. Musicie mi uwierzyć na słowo, że te dzbanki są z młodych pędów spod mchu, a nie tych górnych. Na zdjęciu nie ma jak tego pokazać. Zdarzyło Wam się coś takiego u któregoś ze swoich dzbaneczników? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chicken Napisano 17 Czerwca 2010 Share Napisano 17 Czerwca 2010 miałem podobny przypadek z n x gentle ale niestety nie mam fotek :/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 18 Czerwca 2010 Share Napisano 18 Czerwca 2010 (edytowane) A ja się denerwowałem, że mi młode hookeriany przy łodydze nie chcą rosnąć Szczerze mówiąc to myślałem jak dotąd, że takie przyziemne rozety występują tylko u ampullarii, a tu takie zaskoczenie. Edytowane 18 Czerwca 2010 przez Twargor Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 24 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2010 Przy przesadzaniu udało mi się zrobić kilka fotek kolejnych pokazujących dzbanki rosnące na krótkich liściach. Zdjęcia robione w ferworze przesadzania, więc sorki za jakość: N. gracilis N. x hookeriana Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi