wolo Napisano 19 Czerwca 2010 Share Napisano 19 Czerwca 2010 (edytowane) Dionea muscipula 'All red' Dionea muscipula 'Regular form' Dionea muscipula 'Cup trap' Drosera Paradoxa Drosera Madagascariensis Drosera Binata Drosera Peltata Drosera Spatulata Drosera 'Pulchella x nitidula' Sarracenia x chelsoni Sarracenia Purpurea purp. purpurea Nepenthes x ventrata ( świże dzbanki dopiero się wybarwiają ) Pinguicula 'Tina' Pinguicula 'El Mirador' Pinguicula 'Gigantea alba x moctezumae' 'Utricularia Gibba' Drosera Capensis 'Broad leaf' Drosera Aliciae Edytowane 13 Lipca 2010 przez wolo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 19 Czerwca 2010 Share Napisano 19 Czerwca 2010 fajny ten twój 'gigantea alba x moctezumae' ile ma średnicy?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo Napisano 20 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2010 Około 23cm. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Ładne rośliny, ale muszę cię zmartwić - ten N. x 'Gentle' wygląda mi na zwykłą Ventratę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo Napisano 21 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2010 Też mi się tak wydawało ale teraz zaczyna się wybarwiać jak x gentle a inna ventrata mi sie cala wybarwia pomalu na czerowno a x gentle taki nakrapiany. Dodam zdjecia jak się całkiem wybarwią. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Ale poznaję to po liściach - wygląda jak Ventrata, Gentle ma ciemnozielone, lekko owłosione liście. To, co Ty masz, to po prostu młoda Ventrata. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo Napisano 13 Lipca 2010 Autor Share Napisano 13 Lipca 2010 Człowiek miałeś racje to nie był gentel tylko koleś zamiast gentla pomylił sie i mi dał ventratę ale już mam gentle ale małe ukorzeniajace sie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi