ErysFR Napisano 19 Czerwca 2010 Share Napisano 19 Czerwca 2010 Witam. Nie zauważyłem wcześniej takiego tematu, ale myślę, że to dobry pomysł. Zamieszczać to możecie różne popularnie zwane "betony" związane z roślinami owadożernymi. Czyli śmieszne sytuacje np. dot. sprzedawców, czyli ich pomyłki, profesjonalne nieprofesjonalizmy, śmieszne sytuacje itd. Pewnie numer znany wielu, potentat budowlany jakim jest castorama wykazuje pełen profesjonalizm w hodowli roślin owadożernych. W zakresie nazewnictwa Reszta opis, bo rzucili się na mnie, że fot nie wolno robić. -Dzbaneczniki w ziemi dla kwiatów zmieszanej z ziemią dla storczyków. Tak powiedział mi tamtejszy fachowiec Tak też to wyglądało. -Dziwne larwy, nawet nie wyglądające na ziemiórki na powierzchni całego dzbanecznika w "wełnistych kokonach" -Dzbanecznik wielkości pół metra, ventrata, której dzbanki już praktycznie pozamierały, połamane liście, stan rośliny:opłakany, cena:149zł. -Cała wystawka kapturnic, rosiczek, muchołówek i tłustoszy to suszki Na pytanie, czy obniżą cenę roślin w tak opłakanym stanie pukają się w czoło. Wolą by ginęły, niż by klienci załapywali się na "wyprzedaże" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 19 Czerwca 2010 Share Napisano 19 Czerwca 2010 Będąc po egzaminie wybrałem się do ogrodniczego: pół metrowa ventrata bez dzbanków w marnym stanie, pytam "ile?", 60zł, wyśmiałem sprzedawcę w twarz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 20 Czerwca 2010 Share Napisano 20 Czerwca 2010 (edytowane) Mnie rozbroila sytuacja jaka mialem rok temu. Widzac na wystawie niewielka mirande (moze 30cm srednicy) zapytalem ile ona kosztuje, jak sie okazalo cena byla bardzo przystepna bo jedynie 130zł, warto tu dodac ze roslina byla przypalona i miala jedynie jednego uschnietego dzbanka. Kiedy zapytalem czemu tak drogo sprzedawczyni walnela mi piekny wyklad o tym jaka to jest roslina nietypowa i niespotykana, ze to jedyna taka okazja itp. na koniec zeby mnie dobic stwierdzila ze w innych sklepach tak tanio jej na pewno nie dostane. Wychodzac z kwiaciarni nie wiedzialem juz czy sie smiac czy plakac. Edytowane 20 Czerwca 2010 przez Twargor Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITON Napisano 20 Czerwca 2010 Share Napisano 20 Czerwca 2010 witam ja jadę zaraz do castoramy- ciekawe co mnie spotka w kąciku kwiatowym a tak przy okazji jaką nazwę miał ten torf kupowany w castoramie ? athen ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 20 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2010 Athena, ale jej nigdy nie widziałem w castoramie. Ceny mają po prostu śmieszne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek Napisano 20 Czerwca 2010 Share Napisano 20 Czerwca 2010 Jakiś czas temu w obi stała sobie Sarracenia (x Farnhamii chyba) wysokości ok 50cm, pęd itp, cena 250zł, D. capensis za 50zł, oraz Sarracenia psittacina podpisana jako Sarracenia purpurae o średnicy 30cm za 70zł. Co mnie zdziwiło capensis był podpisany prawidłowo, bo już kilka razy spotkałem się z capensisem jako aliciae. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 20 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2010 Ja wogóle nie znam się na kapturnicach, czy ktoś umie zidentyfikować tą z mojego zdjęcia? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 20 Czerwca 2010 Share Napisano 20 Czerwca 2010 to jakas hybrida zapewne,w takich sklepach trudno o czyste gatunki kapturnic, nawet David w swojej ofercie ma podobną Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon000r Napisano 7 Sierpnia 2010 Share Napisano 7 Sierpnia 2010 link Głupota czy prowokacja? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek Napisano 7 Sierpnia 2010 Share Napisano 7 Sierpnia 2010 Głupota, bo jakby inaczej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITON Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 ....i wódeczka poszłaaa ................ ....w zlew... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 8 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Wydaje mi się, że wlał zwykłą wodę. Ponadto nazwa wymiata xD tak jak z studentami medycyny- w pewnym momencie umieją więcej po łacinie niż po polsku Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon000r Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Na początku powiedział ze to wódka a pozniej dwa razy mowil na to woda chyba ze sie przeslyszalem? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 8 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Też tak słyszałem, poza tym, to po prostu beton. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4rafko4 Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Był taki temat tylko nie moge jakos teraz go znalezc. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi