lotnik Napisano 7 Listopada 2010 Share Napisano 7 Listopada 2010 Chudy, kudłaty i rozczochrany koleś co zgubił gumkę do włosów i odradził te nieboszczyki rosiczek? No można tak powiedzieć ;-) Te rosiczki były tragiczne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lothia Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 (edytowane) Na allegro można znaleźć rosiczki w zwierzętach lub drzewach owocowych Rozumiem , że to tylko pomyłka sprzedających Edytowane 12 Listopada 2010 przez lothia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 16 Grudnia 2010 Share Napisano 16 Grudnia 2010 (edytowane) Może zrobimy konkurs: "Nazwa jakiej rośliny napisana jest nad kodem kreskowym na plakietce nr. 2"? Dodam, że obie plakietki były powbijane w doniczki muchołówek. Dla wyjaśnienia: "Sprzedawcy nie bawią się w szczegóły dotyczące dokładnej nazwy gatunkowej, tylko piszą po prostu "roślina owadożerna" - po niemiecku "fleischfresser"..." (znalezione u wujka google). Nie wiem, czy tak trudno domyślić się pracownikom OBI, że jeśli jedna roślina nazywa się 'Dionaea muscipula' to druga roślina, o odrobinę dłuższych liściach również będzie się tak nazywała... Edytowane 16 Grudnia 2010 przez gryzon Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kynek_vava Napisano 16 Grudnia 2010 Share Napisano 16 Grudnia 2010 no cóż po prostu to jest roślina owadożerna po niemiecku... gryzon google nie gryzie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 16 Grudnia 2010 Share Napisano 16 Grudnia 2010 no cóż po prostu to jest roślina owadożerna po niemiecku... gryzon google nie gryzie Wiem, wiem. Chyba pisałeś posta w momencie kiedy ja edytowałam swojego. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 16 Grudnia 2010 Share Napisano 16 Grudnia 2010 Nie roślina, a "mięsojad". Fleisch - mięso, fresser - żreć. Tym określeniem nazywane są też drapieżniki. Roślina owadożerna po niemiecku to fleischfressende Pflanze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kynek_vava Napisano 16 Grudnia 2010 Share Napisano 16 Grudnia 2010 no powinni dodać na plakietce;) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 16 Grudnia 2010 Share Napisano 16 Grudnia 2010 Jeszcze tylko napiszę, byłam dzisiaj w Leroy Merlin, a tam małę dzbaneczniki. Ok. A za chwilę patrzę na plakietkę (przy dzbanecznikach) a tam: "Dionea Musicupla". Kiedy zwróciłam na to uwagę jakiejś pani z identyfikatorem "Leroy merlin - ogród" odpowiedziała, zwrócić się do jej kolegi, a tamten znowu stwierdził, że roślina na 100% się tak nazywa. Tylko kobieta w kasie spytała mnie jak się zajmować takimi roślinami itd, bo podobno 'specjaliści' nie za bardzo wiedzą cokolwiek o owadożerach Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi