hubertus Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 (edytowane) Witam serdecznie! Nie ma zbyt wielkiego doświadczenia w rozpoznawaniu rosiczek więc zwracam się do was z prośba o identyfikację. Nabyłem jakiś czas temu ( 2 miesiące) 5 siewek rosiczek. Myślałem że jest to jeden gatunek ( pod zbiorczą nazwą rosiczka pigmejska ) ale teraz nie jestem już taki pewien odkąd podrosły. Na razie jako mikrusy rosną sobie razem z wesserem i capensisem albino, ale chciałbym je niedługo rozsadzić, więc chcę wiedzieć czy jako różne gatunki ( jeśli takimi są) mogą rosnąć razem w większej doniczce. P.S wiem że trochę pleśni jest bo rosiczki łapią spore ilości komarów na razie im nie przeszkadza, ale zastanawiam się czy im nie zaszkodzi. Jeśli tak to czym to zwalczyć? Topsin? P.S. 2 Przepraszam mój błąd nie ponumerowałem roślin Pozdrawiam! Edytowane 29 Czerwca 2010 przez hubertus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makserwus Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 1 to będzie pulchella Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 po lewej capensis po prawej pulchella lub coś podobnego na górze i na dole tokaineneis/spatulata aha i ta duża rosiczka też capensis Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makserwus Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 ja mam taką co jest u góry i na dole natalensis co napisałeś tokansis/spatulata możliwe ze to natalensis Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubertus Napisano 29 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2010 Dziękuje za odpowiedzi hmmm... czyli trzeba je będzie rozsadzać bo chyba mają różne warunki hodowli czy mogą sobie rosnąc razem?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4rafko4 Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 (edytowane) Tak moga rosnac razem i od ciebie zalezy czy beda w kupie czy pojedynczo Edytowane 29 Czerwca 2010 przez 4rafko4 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubertus Napisano 29 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2010 no to super cud miód i orzeszki dzięki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReD-GreeN Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 4 możliwe że capillaris Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi