Skocz do zawartości

Co by tu...

ErysFR

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Z nudów rzeźbię sobie drugie terra, w moim bardzo ozdobnym stylu, tzn. z ściankami i wszystkimi bajerami.
Ma tym razem bardzo małe wymiary, 60x35x30, z uwzględnieniem, że rośliny mają zaledwie 25 i na najwyższej półce 15cm przestrzeni na wysokość. Co byście poradzili, jakie miniaturki do takiego terra? Rosiczek wilgotnolubnych jest raczej mały wybór :)
A teraz wyjaśnienie-> dlaczego w pubie temat? Bo jeżeli z owadożerów nic nie wymyślicie, to mogą być też rośliny zupełnie innego pokroju :)

Do tego, będę robił tam mini sadzawkę :) są jakieś wolno rosnące rośliny nawodne, ofc. małe, które można by tam dać? :)
Edytowane przez ErysFR
Odnośnik do odpowiedzi

Napisano (edytowane)

A jakieś konkretne tłustosze? Ktoś sobie pomyśli, na co komu takie terra. Po prostu zdobyczne i szkoda, by się zmarnowało ;)

helkę na pewno wstawię :)

Edytowane przez ErysFR
Odnośnik do odpowiedzi

Meksykańce raczej się nie obrażą, choć jeśli będzie tam bardzo duża wilgoć i zastałe powietrze to zeschłe liście mogą gnić, a roślina będzie wiotka. Sprawdziłem u siebie.

Odnośnik do odpowiedzi

do zbiorniczka U. gibba, a obok niego możesz pływacza epifitycznego w mchu, np. U. longifolia. A pływacze to nic trudnego - ja trzymam w tych samych warunkach, co dzbanki i helki, i jest OK. okej

Odnośnik do odpowiedzi

A no miałem proponować jednego z tych tropikalnych chwastów jak salvinia, topian albo hiacynt wodny. Łatwo dostępne w marketach budowlanych albo od znajomych działkowców :P

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.