Gość necu Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 Witam wszystkich? Mam muchołówkę od 3 dni dziwna sprawa bo "nie chce" nic jeść. Tzn. akurat udało mi się złapać 2 komary pacłem w miarę delikatnie żeby nie rozpaćkać dałem du pułapki zadziałała, ale na 2 dzień się otwarła. Wyczytałem, że to przez to, że włożyłem martwego owada - nie ruszał się więc nie pobudzał owada do trawienia. Natomiast zdziwiłem się totalnie gdy roślina dostała żywą muche, która po zamknięciu pułapki ostro walczyła. Ta sama sytuacja na nastepny dzień pułapka otwarta...co robić roślinka nie jest głodna czy jak? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel033 Napisano 8 Lipca 2010 Share Napisano 8 Lipca 2010 w przypadku komarów to mi się wydaje normalne (w dużych pułapkach) a z muchą to może tak akurat miałeś pecha. Spróbuj, jeszcze raz, a jak nie to najlepiej olej to i nie karm jej. może sama coś złapie, jeśli chodzi o to czy roślina jest głodna czy nie to nie ma na to reguły, to nie jest pies czy kot. główne źródło energii, dla każdej rośliny to fotosynteza. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi