Skocz do zawartości

Terrarium

filipo96

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Dostałem akwarium od kolegi.

Chciałem w nim trzymać Heliamfore i Cefalotusa.

Czy mogą być lampy 6500 i 10000.

Jakie mogę tam włożyć dzbaneczniki???

Odnośnik do odpowiedzi

Dzbaneczniki: nizinne najlepiej wolnorosnące, jeżeli jest ono małe. Lampy lepiej 6500 niż 10000. Istotna jest jeszcze moc i ich ilość ( helki lubią dużo światła)

sprecyzuj.

Edytowane przez ErysFR
Odnośnik do odpowiedzi

10000k mają Sylvania Aquastar i Philips Aquarelle, więc te będą jak najbardziej ok. Do tego jakąś dzienną 6500k np. Philips Master lub coś podobnego.

Odnośnik do odpowiedzi

wysokość nie pozwala na trzymanie tam dzbanecznikow. Helki mogly by byc ale z klei swiatlo moze byc za slabe w dodatku dobrze by bylo zebys mial tam niskie temperatury. Co do cephala to powinien wytrzymac. Takie akwaria prawie do niczego sie nie nadaja, Dzbanki od biedy mozesz tam wstawic ale 40cm wysokosci to bardzo malo. Jedyne co tak naprawde do tych warunków jakie masz to 3 siostry z quen island adelae, prolifera i shizandra.

Odnośnik do odpowiedzi

Pływacze również odpadają ze względu na dość wysokie kwiatostany..

Tak jak maklerw napisał, helki i rosiczki z Queensland. Z tym że dla helek najlepiej się sprawdzi zestaw 2x39W. Są to rośliny wybitnie światłolubne i nie ma tu kompromisów.

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra. To nic będę musiał zrobić, albo kupić.

To jakie powinno mieć wymiary(żeby to zmieścić).

Edytowane przez filipo96
Odnośnik do odpowiedzi

zależy na co? jak co polecam( I zapewne nie tylko ja, spora czesc uzytkowników od niego brała) tego allegrowicza, robi swietne terraria, dobrze zabezpieczone wysyłki i ma najtaniej na rynku chyba. Moga tez zrobic na zamowienie.

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9886338

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.