Skocz do zawartości

pomoc w wyborze laptopa

ErysFR

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jest zły ( w końcu sam ci go polecałem ) . To jest właśnie taki "przeciętny" laptop, gdzie bez najmniejszego problemu powinieneś odpalać najnowsze gry,( przynajmniej przez jakieś 2 lata ) filmy itd.. jeśli ci nie zależy na wielkim spzrecie to po prostu kup go ...Jednak jeśli już chcesz kupić akurat ten konkretny model to radził bym ci się rozejrzeć po jakimś większym markecie z agd jakiś media Markt, expert, bo tam jak się natkniesz na promocje to możesz kupić dobry sprzęt w naprawdę niskiej cenie .

Odnośnik do odpowiedzi

• 1 month later...
  • Odpowiedzi 36
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

No i teraz was trochę zagnę, bo jednak zdecydowałem się na acera. Jednak nie byle jakiego, lecz z serii timelinex. Dużo osób mi go poleciło, są dobrze wyposażone,

http://allegro.pl/acer-timelinex-5820-core...1190151567.html

i5, hd5650, czwórka ramu, 500gb dysk, 15,9 cala ekran ( chciałbym większy, ale już dobra ) metalowa obudowa, metalowe wzmocnienia i 8h trzymania baterii. Ponadto miałem okazję zobaczyć na żywo i pogadać z znajomym posiadaczem tej wersji.

24 miesiące gwarancji.

Myślę, że będę zadowolony.

Odnośnik do odpowiedzi

Wcale, że nie szkoda, że Acer... trzeba tylko wiedzieć, które produkty tej marki omijać szerokim łukiem (każda marka ma swoje niewypały), a które im świetnie wyszły :) Mógłbym Ci tutaj opisać poszczególne marki i co można się spodziewać po ich "dzieciach", ale skoro się zdecydowałeś na tego konkretnego, to Ci mogę tylko pogratulować... będzie Ci on na pewno dobrze służył, tylko musisz sobie przeczytać ten artykuł: http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Acer-...TG.31524.0.html Masz tutaj opisane od dechy do dechy wszystko, co powinieneś wiedzieć o tym sprzęcie. Zwróć szczególną uwagę na wady, to właśnie one Cię będą najbardziej irytowały, gdy już opadnie euforia pozakupowa ^_^ Piszę tutaj właśnie o poziomie hałasu, który jest dokładnie opisany w recenzji. Może Ci się wydawać błahostką, ale na prawdę zaczniesz zwracać dużą uwagę na kulturę pracy laptopa, a uwierz mi nawet niewielki hałas może doprowadzać do szału :huh::) Podsumowując nie powinno być tak źle: "Maksymalne natężenie hałasu przy ekstremalnym obciążeniu okazało się zaskakująco niskie jak na płaski laptop o mocnych podzespołach – 38,8 dB" co jest b. dobrym wynikiem, na tle opisanych wyżej wad. Aczkolwiek musisz sobie zdawać z tego sprawę ^_^ Zwróć też uwagę na ocenę końcową od redakcji - laptop uzyskał notę 9/10, a dodatkowo uzyskał wyróżnienie, jako najlepszy zakup, to oznacza tylko jedno, że biorąc pod uwagę jego wady, oraz to, że wprost się w nim zakochałeś, to nie dość, że będzie Ci długo i bezawaryjnie służył, to będzie Ci sprawiał mnóstwo frajdy :)

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne, że nie :P tak jak pisałem: trzeba tylko wiedzieć, gdzie szukać :)

BTW. Ja też mam Acera - odkąd go kupiłem... to już prawie rok i oczywiście też długo się zastanawiałem nad tym, co brać... miałem wątpliwości co do samej firmy :) Ale szybko minęły, jak przeczytałem pozytywne opinie o tym sprzęcie. Odkąd go mam ani razu mnie nie zawiódł i sprawuje się idealnie :) Mowa o Acer eMachines E725

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.