luczek95 Napisano 19 Lipca 2010 Share Napisano 19 Lipca 2010 Witam. Mam 4 rosiczki w jednej doniczce i chyba wszystkie na raz zabierają się do kwitnienia. Zostawić te pędy? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 19 Lipca 2010 Share Napisano 19 Lipca 2010 Nie ma potrzeby ucinania... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luczek95 Napisano 19 Lipca 2010 Autor Share Napisano 19 Lipca 2010 (edytowane) Jest samopylna? Przynajmniej tak czytałem. więc czekam na nasionka Edytowane 19 Lipca 2010 przez luczek95 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luczek95 Napisano 17 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2010 Jak tak patrzę na te pędy to widać tak jakby już przekwitnięte, zamknięte pąki z ciemno różowymi końcówkami Ile kwitnie taki jeden kwiatek? Tzn ile jest w pełni otwarty... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
droserr Napisano 28 Sierpnia 2010 Share Napisano 28 Sierpnia 2010 Krótko, jak u wszystkich rosiczek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theofil Napisano 6 Listopada 2010 Share Napisano 6 Listopada 2010 (edytowane) Jak masz kilka roslin w doniczce to możesz bawić się w nasionka ale ja miałem z sadzonek korzeniowych około 12 nowych roslinek. Więc jakby Ci nie wyszły nasiona możesz liczyć na ten sposób Edytowane 6 Listopada 2010 przez theofil Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luczek95 Napisano 15 Listopada 2010 Autor Share Napisano 15 Listopada 2010 Można wiedzieć dlaczego jedna z rosiczek mi po prostu zwiędłą? Reszta normalnie rośnie.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 Zapytaj wróżki... Jak ta nie pomoże to możesz wrzucić na forum jakieś zdjęcia albo opisać warunki itp. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luczek95 Napisano 20 Listopada 2010 Autor Share Napisano 20 Listopada 2010 Ale się głupio zachowałem ;p to z tego pośpiechu... a więc.. Roślinka/i stoi na wschodnim oknie. Nie zimiuję bo wiem że jej się nie zimuje. Przedstawiam 2 fotki jedna ze zwiędłym pędem a druga z resztą która marnie wygląda... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theofil Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 (edytowane) Przedstawiam 2 fotki jedna ze zwiędłym pędem a druga z resztą która marnie wygląda... A dlaczego ta druga roslina ma marnie wyglądac ?? przecież u Madagaskara tak wzrost wygląda - liście niżej usytuowane na pędzie obumieraja, nowe pojawiają się u góry i roslina rosnie wzwyż . Zatem tak wygląda kolej rzeczy u tej rosicy A jak ją podlewasz woda destylowaną i zapewnisz światło nic nie powinno jej byc. Edytowane 20 Listopada 2010 przez theofil Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luczek95 Napisano 20 Listopada 2010 Autor Share Napisano 20 Listopada 2010 Wiem że dół ma tak wyglądać ale zielona cześć coś zmarniała.. Może to z powodu temperatury i ilości światła... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luczek95 Napisano 2 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2011 Wszystkie 4 padły prawdopodobnie przez temperaturę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi