Twargor Napisano 20 Lipca 2010 Share Napisano 20 Lipca 2010 Witam, prosze o pomoc w identyfikacji tego dzbanecznika Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 20 Lipca 2010 Share Napisano 20 Lipca 2010 Wygląda mi to na N. sanguinea, ale nie jestem na 100% pewien Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 20 Lipca 2010 Autor Share Napisano 20 Lipca 2010 Po liściach rzeczywiści można tak stwierdzic, ale te (co zapomnialem dodac) dosc latwo sie przebarwiaja, a to mi troche do sanguiney nie pasuje :/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 20 Lipca 2010 Share Napisano 20 Lipca 2010 Może to coś takiego: http://carnisana.pl/?p=productsMore&iProduct=84 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 20 Lipca 2010 Autor Share Napisano 20 Lipca 2010 tez sie nad tym zastanawialem, ale o ile dobrze pamietam to ten dzbanek byl kupowany u K. Paska, a nie wiem czy on cos takiego w ogole ma i znow pojawia sie problem, bo dzbanek rzeczywiscie do sanguiney podobny jest, ale zadna inna sanguinea jaka mam tak latwo nie wybarwiala lisci. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 20 Lipca 2010 Share Napisano 20 Lipca 2010 Zdarzają się czasem różne klony - widziałem np. hamaty bez charakterystycznych blaszek na wargach. Możliwe, że to właśnie taki klon. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekSz Napisano 20 Lipca 2010 Share Napisano 20 Lipca 2010 Stawiam na Dzbanecznika Krwistego - Czerwoną Hybrydę. Na 99% to jest właśnie ten gatunek. Świadczy o tym kształt i wygląd liści i dzbanków. Z tego co pamiętam Albert mi wspominał, że liście nie wybarwiają się zbyt trudno. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 20 Lipca 2010 Share Napisano 20 Lipca 2010 Mi to wyglada na krzowke z czym prawie pewien jestem ze to moze byc ovata x ventricosa ... ale to tylko jedna z opcji musisz poczekac na wieksze dzbanki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 21 Lipca 2010 Share Napisano 21 Lipca 2010 To może być wszystko. A może masz chociaż jakąś listę, z któreś byśmy postrzelali co to na pewno nie jest? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 21 Lipca 2010 Autor Share Napisano 21 Lipca 2010 Niestety nawet takiej prowizorycznej listy nie mam, jedyne co przychodzi mi do głowy to to, że ten dzbanecznik to na 80% czysty gatunek i na pewno jeden z bardziej dostepnych w takich sklepach jak czplants czy BP. Mimo to widze, ze z identyfikacja bedzie trzeba poczekac az troche podrosnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi