Matek# Napisano 20 Lipca 2010 Share Napisano 20 Lipca 2010 Tak jak w temacie - co jest bardziej wydajne i mniej usterkowe: fogger Exo Terra, czy moze jednak te kombajny ze sklepow, co to nawilzaja, jonizuja, ozonuja, sluza do aromaterapii, itp. Piszcie, jakie sa wasze doswiadczenia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 20 Lipca 2010 Share Napisano 20 Lipca 2010 Fogger exo terra działa tak jak każdy inny fogger made in China. Jest tani, średnio wydajny, chociaż z wiatraczkiem daje radę. Jeśli chodzi o usterki to zużywa się tam jedynie płytka, którą trzeba co jakiś czas wymienić. Nie liczyłbym na trwałość i niezawodność tego urządzenia. Polecam te made in China, bo exo terra od nich różni się tylko ceną, która nie da się ukryć jest niebotyczna. Co do jak to określiłeś "kombajnów" - tu pewnie liczyłbym na większą niezawodność. Chodzi jednak o uzyskanie efektu mgły. Tu nastręcza się pytanie, jak ową mgłę wytworzoną przez to niemałe urządzenie przetransportować do naszego terrarium? Chyba to właśnie niski koszt zakupu, łatwość instalacji i małe rozmiary urządzenia decydują o tym, że w naszych terrariach górują foggery. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 20 Lipca 2010 Share Napisano 20 Lipca 2010 Tu nastręcza się pytanie, jak ową mgłę wytworzoną przez to niemałe urządzenie przetransportować do naszego terrarium? Np. tak: Climatic 330B, kupiłem używany, mam go trzy lata i pracuje 6 razy po 15 minut na dobę. W takim cyklu zbiornik starcza na chyba 2 tygodnie, nie pamiętam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 20 Lipca 2010 Share Napisano 20 Lipca 2010 Mam u siebie dokładnie to samo, tylko tańszy model Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 20 Lipca 2010 Share Napisano 20 Lipca 2010 ozonator ma jedna fajna wlasciwosc mianowicie wybija zarazki czy bakterie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 21 Lipca 2010 Share Napisano 21 Lipca 2010 Nie polecam foggerów. Ich maksymalna trwałość to 3 lata (czyli trochę po końcu okresu gwarancyjnego), nawet po wymianie membrany. Jakiekolwiek zabiegi uzdrawiające pomagają tylko na bardzo krótki czas, do max miesiąca. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 5 Sierpnia 2010 Share Napisano 5 Sierpnia 2010 Skorzystam z okazji i zapytam w tym temacie. Jestem własnie w trakcie robienia terrarium i potrzebuję sprzętu do zamgławiania Co byście mi polecili? (w przystępnej cenie) Co sądzicie o tym jonizatorze: http://allegro.pl/item1168191536_nawilzacz...co_essence.html ? Czy według Was, sprawdzi się, posiada jakieś wady? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 5 Sierpnia 2010 Share Napisano 5 Sierpnia 2010 Plusem jest to, że ma włącznik mechaniczny a nie elektroniczny i możesz go sobie pod minutowy timer podłączyć. Wady? Mała pojemność. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 Mała pojemność to akurat dla mnie nie problem, ważne że będzie się nadawał. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekSz Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Np. tak: Climatic 330B, kupiłem używany, mam go trzy lata i pracuje 6 razy po 15 minut na dobę. W takim cyklu zbiornik starcza na chyba 2 tygodnie, nie pamiętam. Mam u siebie dokładnie to samo, tylko tańszy model Moglibyście wkleić zdjęcia jak wygląda zamglone na maxa terrarium przy użyciu waszych nawilżaczy, bo zastanawiam się nad kupnem takiego? Pozdrawiam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi