Farmer Napisano 21 Lipca 2010 Share Napisano 21 Lipca 2010 Witam Jeżeli wysiewa się nasiona rosiczki do doniczki to trzeba podlewać wodą deminarelizowaną, czy można wodą z kranu ? Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kynek_vava Napisano 21 Lipca 2010 Share Napisano 21 Lipca 2010 tylko destylka lub demineralizowana. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4rafko4 Napisano 21 Lipca 2010 Share Napisano 21 Lipca 2010 Ja leje kranowa i jest ok Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorian Napisano 22 Lipca 2010 Share Napisano 22 Lipca 2010 Ja również rośliny podlewam odstaną kranówką, ale przy wysiewie nasion, wydaję mi się, że lepiej jest zainwestować w descylkę, ponieważ mamy pewność, że nie będzie nam się nic osiadać na torfie i wtedy takie małe roślinki lepiej rosną. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petela Napisano 22 Lipca 2010 Share Napisano 22 Lipca 2010 a ja próbuje 3-ci rok z rzędu kupić muchołówkę i utrzymać dłużej niż rok i nic z tego. Ostatnia przezimowała i padła na wiosnę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Delete Napisano 22 Lipca 2010 Share Napisano 22 Lipca 2010 (edytowane) a ja próbuje 3-ci rok z rzędu kupić muchołówkę i utrzymać dłużej niż rok i nic z tego. Ostatnia przezimowała i padła na wiosnę. Pewnie ją za mocno podlewałeś/aś. A co do wody to ja jak zaczynałem przygodę z owadożerami podlewałem nasiona przegotowaną, ale szybko zaczęły się pojawiać wikwity i wzeszły mi chyba 4 nasiona z ok.10 wysianych i z tego jedna się tylko uchowała. Edytowane 22 Lipca 2010 przez Delete Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4rafko4 Napisano 22 Lipca 2010 Share Napisano 22 Lipca 2010 Ja również rośliny podlewam odstaną kranówką, ale przy wysiewie nasion, wydaję mi się, że lepiej jest zainwestować w descylkę, ponieważ mamy pewność, że nie będzie nam się nic osiadać na torfie i wtedy takie małe roślinki lepiej rosną. Dorian ja leje prosto z kranu nawet nie czekam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 22 Lipca 2010 Share Napisano 22 Lipca 2010 Woda w kranie mozna podlewac bez problemu tylko zalerzy gdzie sie mieszka moim zdaniem najlepiej podlewac nasiona zraszajac, wowczas nie wyplukuje sie nasion (ale sam nigdy nie kupuje nasion) do drozszych gatunkow lepiej uzywac demineralizowanej wody ze wzgledu na wykwity soli (ale to tak jak juz ktos pisal) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi