Skocz do zawartości

Podlewania nasion

Farmer

Rekomendowane odpowiedzi

Ja również rośliny podlewam odstaną kranówką, ale przy wysiewie nasion, wydaję mi się, że lepiej jest zainwestować w descylkę, ponieważ mamy pewność, że nie będzie nam się nic osiadać na torfie i wtedy takie małe roślinki lepiej rosną.

Odnośnik do odpowiedzi

a ja próbuje 3-ci rok z rzędu kupić muchołówkę i utrzymać dłużej niż rok i nic z tego.

Ostatnia przezimowała i padła na wiosnę.

Pewnie ją za mocno podlewałeś/aś.

A co do wody to ja jak zaczynałem przygodę z owadożerami podlewałem nasiona przegotowaną, ale szybko zaczęły się pojawiać wikwity i wzeszły mi chyba 4 nasiona z ok.10 wysianych i z tego jedna się tylko uchowała.

Edytowane przez Delete
Odnośnik do odpowiedzi

Ja również rośliny podlewam odstaną kranówką, ale przy wysiewie nasion, wydaję mi się, że lepiej jest zainwestować w descylkę, ponieważ mamy pewność, że nie będzie nam się nic osiadać na torfie i wtedy takie małe roślinki lepiej rosną.

Dorian ja leje prosto z kranu nawet nie czekam :)

Odnośnik do odpowiedzi

Woda w kranie mozna podlewac bez problemu tylko zalerzy gdzie sie mieszka :) moim zdaniem najlepiej podlewac nasiona zraszajac, wowczas nie wyplukuje sie nasion (ale sam nigdy nie kupuje nasion) do drozszych gatunkow lepiej uzywac demineralizowanej wody ze wzgledu na wykwity soli (ale to tak jak juz ktos pisal)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.