Skocz do zawartości

Podłoże dla Rosiczki

stanley1200

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Niedawno kupiłem w Obi doniczkę z dwoma rosiczkami. Muszę je rozsadzić do osobnych doniczek.

Nigdzie nie mogę znaleźć ziemi torfowej odpowiedniej dla roślin owadożernych.

Posiadam torf przeznaczon jako podkład do terrariów(pH - 6).

Czy moge moja rosiczkę wsadzić do tego torfu?

Odnośnik do odpowiedzi

W obi też powinna być ziemia torfowa (poprawiam->torf, myślałem jedno napisałem drugie, ale widać nie wybaczą błędów niiigdy :D ).. castorama.. rajskie ogrody, dowolne ogrodnicze, nie kombinuj, poszukaj.

Edytowane przez ErysFR
Odnośnik do odpowiedzi

ziemia torfowa to mieszanka tego i tego, ziemia może mieć jakieś substraty więc może popalić korzenie

Ja kupiłem torf ogrodniczy za 12,90 80litrów w centrum ogrodniczym, aż tyle ale przyda się ponieważ mam działkę i robię masową produkcję takich oto roślin i mniej nie mają, ale opyla się kupić, ponieważ masz spokój na kilka lat, tylko jeżeli kupisz taką ilość, to torf niech będzie w suchym miejscu,

Odnośnik do odpowiedzi

erys, jakbym się nie przyczepił, to kolega kupiłby ziemię torfową i potem dziwiłby się, co jest nie tak z jego roślinami.

nikt nie musi się domyślać, co chciałeś powiedzieć!

grunt to dokładność. :P

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...

No ja właśnie byłem dzisiaj w Leroy Merlin (cholera wie jak to sie pisze xd) i zauważyłem Torf ogrodowy pH 3,5-4,4 . 80l . Warto kupic ,czy to jakaś niewiadomo jaka mieszanka ktora wypali roslinki?

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.