Sol Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 Hej Mam do rozpoznania dwie roślinki (ha, to moje wszystkie roślinki, na razie jakoś nie szaleję. Mam jeszcze niby tłustosza esseriana, ma jakieś 0,5 cm i nie jestem pewna czy przeżyje ) co do rosiczki to jestem prawie pewna, że to capensis (?). A muchołówkę porównywałam ze zdjęciami na necie i wygląda chyba jak 'Regular Form'. Zdjęcia: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 Tak to Capensis i Regular Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 Za mało wybarwione, ale myślę, że kolega powyżej ma rację Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekSz Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Lubię takie tematy. Konkretne zdjęcia, wszystko pięknie widać, autor sam ma jakieś podejrzenia co do roślin, a nie: " A wrzucę na forum zdjęcia(robione na odpier... się telefonem) to mi powiedzą, po co mam szukać". Muchołówka stawiałbym na Regular Form. Mam o podobnym kształcie liści i została rozpoznana jako Red-Green. Rosiczka to na 100% Drosera Capensis, lecz zbyt słabo wybarwiona, żeby stwierdzić jaka to odmiana(?) chyba, że jest to 'Alba' Pozdrawiam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi