sknerus Napisano 20 Sierpnia 2010 Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal94 Napisano 20 Sierpnia 2010 Share Napisano 20 Sierpnia 2010 1. Drosera capensis 'typical' 2. Drosera spathulata 3. Dionaea muscipula 'Red-Green' 4. Dionaea muscipula 'Regular Form' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaras Napisano 20 Sierpnia 2010 Share Napisano 20 Sierpnia 2010 (edytowane) capensis, spatulata i muchołówki (odmiana typowa). Jeśli chodzi o tą muchołówke z czerwonymi łapkami, jeśli jest niedawno kupiona, proponuje poczekać z nazwaniem jej 'Red Green'. Moje 'Red Green' kupione u Alberta są zwykłymi regularami. Mimo że rośliny rosną w pełnym słońcu, młode liście nie wybarwiają się już tak mocno. Edytowane 20 Sierpnia 2010 przez JarasPMI Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 20 Sierpnia 2010 Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Obie muchołówki to 'Regular Form', nikt nigdy dobrze nie wytłumaczył rzekomej różnicy między 'Red Green' a regularami które wybarwiają pułapki na czerwono. Dla mnie to jedno i to samo. Jeżeli chodzi o regulara to istnieją różne klony w obiegu, jedne ciężko się wybarwiają (w pełnym słoncu są zielone), inne mają ładne czerwone pułapki. Oznaczam je jako muchołówki 'Typical' z czerwonymi pułapkami Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sknerus Napisano 21 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2010 Drugą roślinkę kupiłem jako Drosera Communis Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 21 Sierpnia 2010 Share Napisano 21 Sierpnia 2010 Spatulata jest nagminnie nazywana communisem, szczególnie na Allegro. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi