maklerw Napisano 20 Sierpnia 2010 Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Witam. Czy na forum przebywa i zagląda jakaś osoba znająca się dobrze na elektronice ?? Bardzo przydała by się pomoc bo są ciekawe projekty do wykonania (nie za darmo) ale trzeba mieć praktyczną wiedze i umiejętności. Mam nadzieje że ktoś się znajdzie kto się do tej pory ukrywał. to jest przykładowy projekt : http://tomeko.net/termometr.php?lang=pl Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszTrela Napisano 20 Sierpnia 2010 Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Najlepiej napisz na wyspecjalizowanym forum jak na przykład www.elektroda.pl . Oni tam robią takie rzeczy i można dodać ogłoszenie. Kiedyś szukałem osoby do zrobienia układu według gotowego schematu, którego zadaniem byłoby zwiększanie natężenia oświetlenia przy stateczniku regulowanym potencjometrem -nic z tego. Wiem, że można kupić gotowe zestawy praktycznie do każdego celu. Zarówno sterowania dowolnym urządzeniem, jak i pomiarem parametrów. Co tylko chcesz. Wystarczy złożyć elementy wg schematu i zaprogramować. Jeśli bardzo Ci zależy, to sam sobie poradzisz. Są takie serwisy, na których można zdobyć to wszystko ale przepadły mi zakładki z adresami. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 20 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Z termometrem umiem sobie poradzic dzieki uzytkownikowi zielony ale chodzi o baze z informacja o temp i dostepie przez net, bo termometr który moge i potrafie zrobic (w zasadzie to 8 pomiarow temp.) nie gromadzi informacji na temat min i max temp. do tego to sam termometr a nie ma higrometru. Co do specjalistycznej "elektrody" to nie spotkalem sie zeby ktos mi jeszcze odpisal, niestety ale laicy tam sa ignorowani. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszTrela Napisano 20 Sierpnia 2010 Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Jeśli tam Ci nie pomogą, to tu tym bardziej Próbuj na innych serwisach, pisz do autorów podobnych tematów PW. Na pewno w końcu kogoś znajdziesz, kto podzieli Twoje zainteresowania. Możesz też popytać studentów elektroniki i elektrotechniki na ich stronach domowych. Każdy rocznik ma własną stronę domową. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi