Skocz do zawartości

prozaiczny problem

ErysFR

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, nie wiem, jakiej pompki użyć, by było najtaniej, 30cm tylko ma podnosić. Do tego, nie chcę zanurzać jej w zbiorniku, lecz tak, by dało radę podłączyć wężyk odprowadzający i doprowadzający (pompa ma być poza wiwarium)

pomocy, gdyż nie mam żadnego doświadczenia w tej kwestii! poproszę o konkretne podpowiedzi i modele.

pozdrawiam

edit: chodzi o wodospad, a nie o system zraszania. Potrzebuję cichej pompy i taniej

Edytowane przez ErysFR
Odnośnik do odpowiedzi

Masz 2 rozwiązania :)

1. Poszukaj pompoki z overcloking'u na allegro, można kupić do 50 zł.

2. Zajdź do zoologicznego i poszukaj na dziale z rybkami pompki :) kiedyś był takie do starych filtrów które były poza akwarium. Lub też możesz kipić mały filtr kubełkowy do 100zł powinienneś dostać.

Odnośnik do odpowiedzi

ErysFR napisał:
Jeżeli pisze pełno zanurzeniowa, to znaczy, że nie da rady doprowadzić po prostu wężków??? Trzeba pompkę całą zanurzyć? http://www.radar.pl/Atman-Pompka-fontannow...7-121-30645788/

Musiałbyś zrobić pojemnik na zewnatrz. W nich nie ma możliwości podłaczenia z jednej strony wężyka i zresztą są nieszczelne bo maja z zzasady pracować w wodzie.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.