Skocz do zawartości

prozaiczny problem

ErysFR

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, nie wiem, jakiej pompki użyć, by było najtaniej, 30cm tylko ma podnosić. Do tego, nie chcę zanurzać jej w zbiorniku, lecz tak, by dało radę podłączyć wężyk odprowadzający i doprowadzający (pompa ma być poza wiwarium)

pomocy, gdyż nie mam żadnego doświadczenia w tej kwestii! poproszę o konkretne podpowiedzi i modele.

pozdrawiam

edit: chodzi o wodospad, a nie o system zraszania. Potrzebuję cichej pompy i taniej

Edytowane przez ErysFR
Odnośnik do odpowiedzi

Masz 2 rozwiązania :)

1. Poszukaj pompoki z overcloking'u na allegro, można kupić do 50 zł.

2. Zajdź do zoologicznego i poszukaj na dziale z rybkami pompki :) kiedyś był takie do starych filtrów które były poza akwarium. Lub też możesz kipić mały filtr kubełkowy do 100zł powinienneś dostać.

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli pisze pełno zanurzeniowa, to znaczy, że nie da rady doprowadzić po prostu wężków??? Trzeba pompkę całą zanurzyć? http://www.radar.pl/Atman-Pompka-fontannow...7-121-30645788/

Musiałbyś zrobić pojemnik na zewnatrz. W nich nie ma możliwości podłaczenia z jednej strony wężyka i zresztą są nieszczelne bo maja z zzasady pracować w wodzie.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.