owadożer Napisano 19 Sierpnia 2014 Share Napisano 19 Sierpnia 2014 Platychila najlepsza Planujesz robić coś większego ? Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emczer Napisano 20 Sierpnia 2014 Share Napisano 20 Sierpnia 2014 (edytowane) Jak kiedyś się trochę dorobię, będę w stanie pozwolić sobie na zbudowanie takiej szklarni i będzie gdzie przede wszystkim... To będę tam cały czas siedzieć i nikt mnie nie wygoni... Cudne rośliny, zawsze jak na ten temat patrzę, to się ciężko nie szczerzyć do ekranu, a same zdjęcia przeglądam w bezdechu. E: Z ciekawości - jak duży dzbanek jest N. 'Gentle'? Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez emczer Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 21 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2014 Dzbanek N. 'Gentle' ma 25 cm. Takiego górnego jeszcze nie miałem, bo standardowo górne są mniejsze niż dolne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 29 Marca 2015 Autor Share Napisano 29 Marca 2015 Witam - przede wszystkim chciałem wrzucić zdjęcia kwitnących dzbaneczników: Nepenthes spathulata - okaz żeński Nepenthes mira - okaz żeński Nepenthes talangensis - jeszcze nie wiadomo i najbardziej kolorowy - Nepenthes 'Lady Pauline' - okaz męski Przy okazji kilka innych fotek: Nepenthes bellii Nepenthes flava Nepenthes macrophylla Nepenthes rajah Nepenthes singalana Heliamphora minor (2 różne lokacje na 1 i 2 planie) Heliamphora glabra Kolejne fotki będą już po przeprowadzce. Stay tuned Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 29 Marca 2015 Share Napisano 29 Marca 2015 Bardzo ładne dzbanki, a kwiaty N. 'Lady Pauline' wyjątkowe. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 8 Lipca 2015 Autor Share Napisano 8 Lipca 2015 Taką oto niespodziankę znalazłem dziś w szklarni - dziwne, że coś takiego powstało w te upalne dni - N. lowii dzbanek - chyba mogę to tak nazwać - pośredni: (w tle N. spectabilis) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 27 Lipca 2015 Autor Share Napisano 27 Lipca 2015 A oto jak wygląda obecnie dzbanek, którego zdjęcie jest w poprzednim poście. Okazuje się, że to już pełnoprawny górny dzbanek. Zdjęcia gorszej jakości, bo z komórki: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 27 Lipca 2015 Share Napisano 27 Lipca 2015 Przewspaniały jest !!! Jeden z moich ulubionych Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 28 Lipca 2015 Autor Share Napisano 28 Lipca 2015 Sam się zdziwiłem, że tak długo się otwierał i "przepoczwarzał". Brakuje teraz tylko wiewiórecznika Jeśli byś się wybierała na wystawę do Łodzi, to serdecznie zapraszam po drodze - można obejrzeć osobiście. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 28 Lipca 2015 Share Napisano 28 Lipca 2015 Łódź mnie bardzo kusi ale nie wiem czy dojdzie do skutku...w kazdym razie dziękuję za zaproszenie Jestem pod wrażeniem tego, że udało Ci się wyhodować górne dzbanki, to nie byle co i nie u byle jakiego dzbanecznika Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 28 Lipca 2015 Share Napisano 28 Lipca 2015 Gratulacje! Zadbaj tylko, żeby w dzbanku cały czas była woda - dorosły lowii "wypija" większość wody przez dzbanek! Mojemu musiałem uzupełniać co rano Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus383 Napisano 28 Lipca 2015 Share Napisano 28 Lipca 2015 Masz świetne Heliamphory Zazdro! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 28 Lipca 2015 Autor Share Napisano 28 Lipca 2015 No fakt, nie ma tego zbyt wiele w Europie - ja widziałem wcześniej do tej pory tylko raz. Problem z wysokogórskimi jest taki, że wolno rosną - ja swój okaz mam 5 lat, więc i tak nie było to aż tak długo. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 5 Września 2015 Autor Share Napisano 5 Września 2015 Dziś mam dzień przeznaczony na zrobienie częściowych porządków wśród roślin. Oto co dziś fajnego udało mi się wyciągnąć ze szklarni - N. sibuyanensis: Tutaj na forum możecie znaleźć lepiej wybarwiony okaz: SIBU Nowo powstałe dzbanki są u mnie słabo wybarwione, gdyż na cały sierpień, ze względu na upały i zbyt wysoką temperaturę dla dzbaneczników wysokogórskich, musiałem wyłączyć połowę oświetlenia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heliamfan Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 (edytowane) Duży ! na guitingguiting w dzień, kiedy przysmażyło słońce było grubo ponad 30C . Pamiętam jak w łodzi mówiłeś coś o przeprowadzce do szklarni z prawdziwego zdarzenia- czy mógłbyś pokazać fotki całości ? Też coś takiego planuję i przyda się inspiracja . Edytowane 5 Września 2015 przez heliamfan Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi