fly guy Napisano 16 Października 2010 Autor Share Napisano 16 Października 2010 Dobra, czas najwyższy wstawić kilka szybkich fotek ze szklarni: N. bicalcarata N. aristolochioides, 2 dzbanki szykują się jednocześnie do otwarcia: N diatas, a McPherson twierdzi, że w naturze ten gatunek lubi trzymać tylko jednego dzbanka na raz N. gracilis - pnący od kiedy pamiętam N. 'Lady Pauline' - niedawny zakup, czekam a pierwszego dzbanka N. madagascariensis - dzbanek w mchu. Tutaj z niecierpliwością czekam już na górne N. ramispina - wieczko ma tak otwarte nawet przy wilgotności 50% N. talangensis - jeden z moich ulubionych I na koniec monstrum N. truncata - dobrze, że teraz myszy się po domach chowają, bo muchami to tego głodomora już nie wykarmię Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom Napisano 16 Października 2010 Share Napisano 16 Października 2010 Jedno słowo mi na myśl przychodzi : "Łooo!" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 16 Października 2010 Share Napisano 16 Października 2010 (edytowane) Domek roślinkom służy widzę. Pozostaje tylko pogratulować i pozazdrościć. Edytowane 16 Października 2010 przez ArturP Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 16 Października 2010 Share Napisano 16 Października 2010 Dokładnie, rośliny piękne i dorodne, ale mam nadzieję, że z myszami żartujesz. Toż to zwierzę, tj. byś pieska poćwiartował i wrzucał dzbankom Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 16 Października 2010 Share Napisano 16 Października 2010 Dzbankom ewidentnie pasuje, super wyglądają. Czekamy na kolejne zdjęcia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 A i tak aristo najpiekniejszy Powiedz ile ma wielkości truncata (dzbanek) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 pozazdroscic ;] swietne dzbanki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 17 Października 2010 Autor Share Napisano 17 Października 2010 N. truncata - 22 cm (bez daszka bo tak się chyba mierzy). Więc jeszcze wszystko przed nim. Ale mysz by już się zmieściła - tak na oko, a nie z doświadczenia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 Kurczee... dzbanuszki świetne, ale mam podobne zdanie jak maklerwowi najbardziej mi się podoba aristolochioides, w przyszłym roku sobie sprawie maluszka Dokładnie, rośliny piękne i dorodne, ale mam nadzieję, że z myszami żartujesz. Toż to zwierzę, tj. byś pieska poćwiartował i wrzucał dzbankom Erys na oswojenie się z myślą karmienia dzbanków gryzoniami dorzucam 3 linki http://www.hartmeyer.de/Bilder_homewechsel...mitMaus_720.JPG http://www.tela-botanica.org/actu/IMG/DSCN0018.jpg http://www.tela-botanica.org/actu/IMG/DSCN0013.jpg Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 (edytowane) Wiem, że ludzie to robią, ale nie muszę tego ani pochwalać, ani lubić, ani tym bardziej szanować To rośliny nie hodowla krokodyli, czy lwów by karmić zwierzętami, jak zabijać, to gdy to jest konieczne U dzbanków nikt mi nie powie, że tak jest Chyba, że wrzucanie znalezionych martwych myszy, ale to graniczy z cudem? Edytowane 17 Października 2010 przez ErysFR Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 Wiem, że ludzie to robią, ale nie muszę tego ani pochwalać, ani lubić, ani tym bardziej szanować To rośliny nie hodowla krokodyli, czy lwów by karmić zwierzętami, jak zabijać, to gdy to jest konieczne Powyższe fotki przedstawiały przypadkowe złapanie myszy przez N. truncata, w szklarni Hartmeyera i we francuskim ogrodzie botanicznym. Stąd luźne nawiązanie Nie sądzę, żeby ktoś miał pomysł, żeby celowo pchać do dzbanków gryzonie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 A był taki przynajmniej jeden przypadek. Nie pamiętam gdzie to było opisane ale nakarmiono dzbanka martwą myszą i sprawdzano proces i stopień strawienia ofiary. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 17 Października 2010 Autor Share Napisano 17 Października 2010 Robi się już mały offtop a mieliście podziwiać rośliny Po to był emotikon w poście wyżej żeby dać do zrozumienia, że to żart z tymi myszami Swoją drogą ciekawy jestem jak niektóre dzbanki nizinne zniosą 5-10 st C nocą w zimę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 15 Listopada 2010 Autor Share Napisano 15 Listopada 2010 Update: Cefal N. aristolochioides N. glabrata N. gracilis - na razie dobrze znosi chłodniejsze noce N. hamata N. 'Lady Pauline' H. Pulchella N. 'Rebecca Soper' Roridula gorgonias N. spectabilis N. veitchii Zmieniam drugą żarówkę też na MH (Sunmaster cool deluxe), bo HPS 2000K powoduje, że wszystko chce kwitnąć, a zima to nie najlepsza na to pora. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 16 Listopada 2010 Share Napisano 16 Listopada 2010 brak mi slow.. Swietne rosliny! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi