ErysFR Napisano 25 Sierpnia 2010 Share Napisano 25 Sierpnia 2010 Witam, rosiczki mi zaczęły padać od heima patrzę, a tam pełno larw ziemiórek. Chciałbym być pewien co do działania środków, a na przesadzanie a)nie mam czasu teraz b)za małe jak dla mnie, boję się uszkodzić. Czy mogę łączyć np. karate zeon z nomoltem czy diazolem? Chciałbym wlać do podstawek z rosicami i trochę od góry. Ofc także profilaktycznie opryskam rośliny w terrarium. Proszę o sugestie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 26 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2010 Przepraszam, że podnoszę, ale to dla mnie naprawdę istotnie, kwestia życia i śmierci roślin Kiedy zacznie działać karate zeon na ziemiórki? Bo po zastosowaniu opryskaniu, podlaniu i wlaniu nadal sobie wesoło pełzają. Jak długo stosować? Czy na dzbanki też mogę zastosować profilaktycznie? pozdr Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 27 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2010 Mam już odpowiedź. Teraz tylko pytanie z innej beczki: Nalałem antyziemiórkośrodka do terra, czy on sam się zneutralizuje, czy po paru dniach muszę całą wodę odsączać i wylewać? (karate zeon profilaktycznie) plus chciałem potem nomolt.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 28 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2010 (edytowane) Widzę, że nikt nie pomaga mi tutaj ale poradziłem sobie, wyraźnie jest mniej ziemiórek po zastosowaniu karate zeonu i nomoltu, pozostało jeszcze trochę niedobitków. Ponadto Ręcznie wyciągnąłem ponad 600 ziemiórek pęsetą stomatologiczną. Mam nadzieję, że do jutra nic już nie będzie pełzało. NA przyszłość jakby były podobne pytania: Środki można łączyć, lecz najlepiej stosować naprzemiennie (ponoć ziemiórki się uodparniają) Temat można zamknąć. Edytowane 28 Sierpnia 2010 przez ErysFR Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi