owadożer Napisano 26 Sierpnia 2010 Share Napisano 26 Sierpnia 2010 Drosera capensis Drosera capensis 'Albino' Drosera capensis 'all red' Drosera aliecea(nie wiem jak dokładnie to się pisze więc alicji) jeszcze nasionka zasiane 23sierpnia Drosera binata Sarracenia alata Sarracenia flava Pinguicula esseriana I moje pytani są następujące. Które z nich czeba zimować ? Które z nich czeba naświetlać ? I czy mogę je zimować w piwnicy ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 26 Sierpnia 2010 Share Napisano 26 Sierpnia 2010 (edytowane) Zimujesz D. binata, S. alata, S. flava, P. esseriana. Wszystkim trzeba zapewnic jak najwiecej swiatla, najlepiej poludniowy parapet, a kapturnice dobrze rosną na dworze (oczywiscie w pelnym sloncu). Tak, mozna zimowac w piwnicy Nastepnym razem warto poswiecic 5min i przeszukac forum bo tak sie sklada ze wszystko bylo omawiane, a wiekszosc informacji znajduje sie w FAQ, do ktorego zdaje sie kolega nawet nie raczyl zagladanac Edytowane 26 Sierpnia 2010 przez Twargor Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadożer Napisano 26 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2010 a te nasionka to też naświetlać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekSz Napisano 26 Sierpnia 2010 Share Napisano 26 Sierpnia 2010 No na pewno nie zimować. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi