ozii Napisano 18 Kwietnia 2006 Share Napisano 18 Kwietnia 2006 Siemanko mam pytanko konkretnie: Jeszcze nie kupilem ale mam zamiar kupic sobie dzbanecznika i tu pojawia sie moje pytanie czy musimy go zraszac woda destylowana czy zwykla kranowa wystarczy? pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krystek Napisano 18 Kwietnia 2006 Share Napisano 18 Kwietnia 2006 kranówką raczej nie, lepiej destylką lub odstaną wodą tak jak do podlewania... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedrek Napisano 18 Kwietnia 2006 Share Napisano 18 Kwietnia 2006 Ja mojego dzbanecznika zraszam tylko destylowana ale tez chyba mozna odstana woda Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC Pigmejka Napisano 18 Kwietnia 2006 Share Napisano 18 Kwietnia 2006 Dzbaneczniki radzę zraszać tylko destylowaną. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remwar Napisano 18 Kwietnia 2006 Share Napisano 18 Kwietnia 2006 Dzbaneczników nie należy zraszać! Bo to tylko chwilowe zwiększenie wilgotności. Dzbanecznik rozszerza aparaty szparkowe, a po chwili jest już sucho. Efekt jest taki, że roślina więcej traci wody niż zyskuje. Chyba, że trzymasz go w terrarium, wtedy ok. Jeśli będziesz zraszać lub polewać wodą z kranu, może Ci zostać kamień na roślinach. Zresztą palcnij gdzieś kroplę kranówki i pozwol jej wyschnąć, pozostawi po sobie kamień (chyba, że jest miękka, ale to w Polsce rzadkość). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krystek Napisano 18 Kwietnia 2006 Share Napisano 18 Kwietnia 2006 mnie uczyli że zraszanie jest wysoce wskazane (destylką) :razz: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_ Napisano 28 Kwietnia 2006 Share Napisano 28 Kwietnia 2006 podsumowywujac 2 ostatnie wypowiedzi: zraszanie destylowana woda, letnie, nie za wysoka temp powietrza i bez slonca - aby szybko nie parowalo np podlewa sie roslinki wieczorem aby zdazyly sie napic zanim woda wyparuje (np ogrodek) ze spryskiwaniem pewnie podobnie jest Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixi Napisano 29 Kwietnia 2006 Share Napisano 29 Kwietnia 2006 ja tam tylko spryskuję nie podlewam rosna i sa coraz piękniejsze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 30 Kwietnia 2006 Share Napisano 30 Kwietnia 2006 Ja zraszam i podlewam i nadal nic :sad: .Liście wychodzą a dzbanków zero :cry: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSArtur Napisano 30 Kwietnia 2006 Share Napisano 30 Kwietnia 2006 Rosiczka a ile masz już tego dzbanka bo moj około po połtora miesiaca zaczoł puszcza dzbanki i jakie ma warunki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixi Napisano 30 Kwietnia 2006 Share Napisano 30 Kwietnia 2006 mój jeden dopiero po 7 miesiącach trzeba cierpliwości Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 30 Kwietnia 2006 Share Napisano 30 Kwietnia 2006 Mojego mam od 4 marca i stoi w akwarium pod swietlowkami 2x18W, stoi w podstawce z keramzytem a podstawka stoi caly czas w wodzie wiec nastepuje parowanie i z wody i z keramzytu, oprocz tego zraszam go i nic :cry: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSArtur Napisano 30 Kwietnia 2006 Share Napisano 30 Kwietnia 2006 A możesz wrzucic foto ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mort Napisano 30 Kwietnia 2006 Share Napisano 30 Kwietnia 2006 Mój jeden dopiero po 7 miesiącach - fajnie Pixi, bo ja hoduje owadożerne od pół roku dopiero Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 30 Kwietnia 2006 Share Napisano 30 Kwietnia 2006 Foto dzbanka jest w galerii fotografie tylko ze teraz juz tego starego dzbanka nie ma i sa same liscie,i rozwijają sie nowe ]http://www.nepenti.pl/forum/viewtopic.php?...?t=1106 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi