Adiii Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Witam Moja capensis jakiś czas temu jeszcze (2 miesiące wstecz) była bujna zielona piękna, a teraz marnieje w oczach liści wiele wiele mniej itp. I mam pytanie czy nie warunki a to ze wypuściła w tym czasie dużo kwiatów mogło to spowodować ze energia rośliny jest gdzie indziej dostarczana Wtedy gdy była piękna bujna miała może 2 kwiatostany a teraz ich ma okolu 5 dużych i 5 mniejszych łodyg z kwiatkami już pozamykanymi. Dziękuje z góry za odp. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekSz Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 (edytowane) Jasne. Sytuacja wywołana jest kwitnieniem. Moja już przekwitła i wraca powoli do siebie. Jest oczywiście mniejsza niż była, ale to kwestia czasu. Roślina wróci do formy, w której była. Pamiętaj, żeby zapewnić jej teraz stale odpowiednią ilość wody i dużo światła. Pozdrawiam. Edytowane 31 Sierpnia 2010 przez BartekSz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi