hypnos Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Mam w sumie kilka pytania: 1. czy można krzyżować hmm wszystkie dzbaneczniki ze sobą i czy np mogę sam spróbować czegoś takiego? 2. czy jeśli mam kwitnący okaz męski strząsnę pyłek i nie mam okazu żeńskiego to jaki okres czasu on będzie spełniał swoje zadanie i jak go przechowywać? a teraz może trochę głupie pytanie 3. no mam męski pyłek daje go na kwitnący żeński i co dalej się robi ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 2 Września 2010 Share Napisano 2 Września 2010 (edytowane) 1. Tak, o ile masz pylek i twoj kwitnacy dzbanecznik jest dziewczynka mozesz probowac zapylac 2. Kilka miesiecy powinien wytrzymac, nalezy pylek z pedu kwiatowego strzasnac pedzelkiem na kartke, potem delikatnie zsypujesz na mniejsza kartke, ktora zaginasz tak aby pylek nie wypadl, wkladasz do woreczka strunowego i do lodowki 3. No i tworzą sie nasiona , po pewnym czasie zalaznia pecznieje i torebka nasienna powinna peknac, nasiona mozna zebrac Chyba nic nie pomylilem Edytowane 2 Września 2010 przez Twargor Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi