wiolinka1988 Napisano 6 Września 2010 Share Napisano 6 Września 2010 (edytowane) czy wie ktos moze co to za tłustosz?bardzo mi zalezy bo potrzebuje wiedziec do pracy inż. zdjecie wiosna robione zdjecie zima robione Edytowane 8 Września 2010 przez wiolinka1988 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo Napisano 7 Września 2010 Share Napisano 7 Września 2010 Wszystkie zdjęcia mi pasuje do Pinguicula anpa C kwiat też pasuje. Tylko to jedno zdjęcie liczac zdjecia nawet z tymi malymi to nie pasuje mi tylko zdjecie 3. Mogę się mylić. Pozdrawiam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo Napisano 7 Września 2010 Share Napisano 7 Września 2010 Sorry za off. To ejst na 100% anpa C. Patrzcie tu na zdjecia http://webzoom.freewebs.com/trainxpress/Pi..._ANPA%20C_0.jpg tu konkretne zdj. A tu calosc rożne foto: http://cpphotofinder.com/pinguicula-anpa-3658.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 7 Września 2010 Share Napisano 7 Września 2010 Zobacz na kwiat - odpada. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo Napisano 7 Września 2010 Share Napisano 7 Września 2010 ALe tam są anpa D jeszcze a patrz na anpa C. Są fioletowe zreszta sam wiem bo mi wlasnie alnpa C kwitnie. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 7 Września 2010 Share Napisano 7 Września 2010 Prezentowany kwiat ma symetrię na wielu płaszczyznach. Tamte maja symetrie jednoosiową. Dodatkowo tamte kwiaty maja we wnętrzu wzór. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiolinka1988 Napisano 8 Września 2010 Autor Share Napisano 8 Września 2010 (edytowane) Edytowane 8 Września 2010 przez wiolinka1988 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiolinka1988 Napisano 8 Września 2010 Autor Share Napisano 8 Września 2010 dziekuje za analizy:) anpa c ani d to nie jest gdyz tamta ma zaokrąglone liście a moj tłustosz ma liscie raczej zakonczone strzalkowato a moze to agnata?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiolinka1988 Napisano 8 Września 2010 Autor Share Napisano 8 Września 2010 (edytowane) 3 zdjecie bylo zrobione zima gdyz tlustosz ten tworzy 2 rodzaje rozet moze dla ulatwienia dodam wiecej zdjec Edytowane 8 Września 2010 przez wiolinka1988 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 A możesz podać źródło pochodzenia rośliny? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekSz Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 Kupiony został w Liroy Merlin pod nazwą... "Saracenia". Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 Może to jest jakas mieszanika nie wiadomo co to nic to anpa C nito nie wiadomo co. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 Krzyżówka lub krzyżówka krzyżówki... ciężka sprawa. Jeśli praca dopiero w planie to łatwiej będzie kupić roślinę oznaczona z pewnego źródła. Jeśli w trakcie to już zależy od tematu. Może nie musi być koniecznie oznaczony. Może wystarczy Pinguicula sp. ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiolinka1988 Napisano 9 Września 2010 Autor Share Napisano 9 Września 2010 Dziekuje :)praca pisze sie po troszenku w lutym obrona .Znalazlam wczoraj bardzo podobny okaz do mojego -Pinguicula sp. Hauatla, 2000m osoba miala praktycznie takiego samego tłustoszka wiec moze to ten???oto adres http://www.cpukforum.com/forum/index.php?s...&pid=269210 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiolinka1988 Napisano 9 Września 2010 Autor Share Napisano 9 Września 2010 (edytowane) Tamten okaz pochodzi z UK CHYBA a tu kolejny adres ktos ma identycznego tłustoszka http://icps.proboards.com/index.cgi?board=...amp;thread=3841 Edytowane 9 Września 2010 przez wiolinka1988 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi