sknerus Napisano 7 Września 2010 Share Napisano 7 Września 2010 Dlaczego tak się dzieje że muchołówka złapie muchę, ze dwa tygodnie ją "przerabia" i ostatecznie zaczyna pułapka robić się brązowa i gnije a mucha cały czas pozostaje zamknięta. Już kilka razy tak miałem, muchy jak łapie to normalny rozmiar nie jakieś potwory. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo Napisano 7 Września 2010 Share Napisano 7 Września 2010 Witaj. Ja też tak mniałem, kilka razy że mucholowka złapie sobie coś i po 2-3 tygodniach gnije z zamknieta w srodku zdobycza. Według mnie to jest normalne ze jak muchołowka upoluje jakas wieksza muszke (muchę). I z tego liscia przekazuje energie zdobyta poprzez strawienie insekta na cała rośline a liść w którym była złapana zdobycz usycha (gnije). To jest różnie raz liscie uschnie czy zgnije a nastepnym razem nic się nie stanie, ale ponownie juz owada nie złapie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi