Kiler_89 Napisano 18 Kwietnia 2006 Share Napisano 18 Kwietnia 2006 czy do wytwarzania dzbanków potrzebna jest wilgotność powietrza w obrębie całej rośliny czy wystarczy podnieść wilgotność w obrębie zalążków?? Wpadłem na pomysł żeby zalążki okryć woreczkami i tymsamym podnieść wilgotność w ich otoczeniu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek558 Napisano 19 Kwietnia 2006 Share Napisano 19 Kwietnia 2006 trzeba spróbować... człowiek uczy się na błędach Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zv. Napisano 19 Kwietnia 2006 Share Napisano 19 Kwietnia 2006 Wilgotność roślin jest wchłaniana przez aparaty szparkowe, te same aparaty znajdujace sie u spodniej części liścia wydalają nadmiar wody. Jeżeli roślina potrzebuje w warunkach optimum 60% wilgotności powietrza, to potrzebuje go cała, a nie tylko dana poszczegulna część... To tak jak by myc tylko zęby nie myjąc sie cały... jak dla mnie to nie wypali... ale spróbuj, gdyby człowiek nie próbował dalej bylibyśmy na drzewach... tylko uważaj zeby przez przypadek nie zaszkodzić roślinie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSArtur Napisano 19 Kwietnia 2006 Share Napisano 19 Kwietnia 2006 A ja mam pytanie mozna sprawdzic czy taka wilgotnosc powiecza jaka ma jest dobra odrazu mowie niemam tego higrometra ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pep3k Napisano 20 Kwietnia 2006 Share Napisano 20 Kwietnia 2006 A ja mam pytanie mozna sprawdzic czy taka wilgotnosc powiecza jaka ma jest dobra odrazu mowie niemam tego higrometra ?? Pewnie, że można sprawdzić Jeżeli dzbanecznik puszcza nowe dzbanki, to znaczy, że wilgotność jest ok :twisted: :twisted: :mrgreen: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi