kikaxfob Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 Proszę kogoś kto mógłby mi pomóc ocenić co się dzieje z muchołówką? Dostałam ją niedawno, na razie jest w małej doniczce (jakiś 5cm średnicy). Kilka pułapek zgniło wraz z liśćmi, jedna po zlapaniu zbyt dużego żuka zapleśniała razem z nim... Co z nią teraz zrobić? Przesadzić do większej doniczki? Wydaje mi się, że na zimowanie trochę za wcześnie (z tego co wyczytałam na tym forum) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaras Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 Nic nie przesadzaj. To co sczerniało obetnij u nasady. Ogranicz również podlewanie, bo widzę że ma troszkę za mokro. No i max światła. Jest to roślina wysoce światłolubna i nie będzie prawidłowo rosnąć bez odpowiedniego oświetlenia. Południowy parapet lub balkon będzie idealny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kikaxfob Napisano 11 Września 2010 Autor Share Napisano 11 Września 2010 Dziękuję bardzo za odpowiedź, zastosuję się do porad Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi