Skocz do zawartości

Rośliny Kosy

Kosa1984

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 168
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Panie DIILu, ona chyba będzie próbowała się sama zjeść.

snakeself.jpg

A nie lepiej było zainwestować na kolejną ciekawą odmianę muchołówki, niż kupować drogi markowy przymiar liniowy prosty?

Odczuwam dysonans podecyzyjny, ale jednak profesjonalny sprzęt to podstawa.

Jak ogólnie muchołówki po zimowaniu? Mógłbyś wrzucić trochę zdjęć:)

Całkiem dobrze. Dopilnowałem ich chyba nieźle bo obudziło się tyle, ile poszło spać, choć mam pewne obawy co do "zimowania", jakie urządziła nam pogoda. Gdybym wiedział, że zima będzie tak łagodna, byłyby na balkonie. Zdjęcia oczywiście będą, ale wtedy, gdy będzie co pokazywać. W tej chwili to małe, nieciekawe rośliny, które powoli wchodzą na odpowiednie obroty. Od jutra poprawa pogody. (:

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

'Red Piranha' nie zjada ofiar o aż tak imponujących rozmiarach jak rybie pierwowzory nazwy tego kultywaru, ale też czasem chwyta jakąś konkretniejszą zdobycz.

red.jpeg

A czasem ja dokarmiam rośliny, ale już wyłącznie inwazyjną chińską biedronką lub martwymi owadami. Zwykle tymi, które do śmierci żyły sobie w moim insektarium. Tutaj samica straszyka australijskiego. Miała już spore gabaryty, niestety umarła przed osiągnięciem maksymalnych rozmiarów. Powodu nie znam, ale prawdopodobnie jest nim słaba pula genetyczna owadów tego gatunku w polskich hodowlach.

austr.jpeg

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 months later...