Niekumaty Burak Napisano 7 Kwietnia 2015 Share Napisano 7 Kwietnia 2015 *pomiar przy użyciu wysokiej klasy przymiaru liniowego marki "Dominik" A nie lepiej było zainwestować na kolejną ciekawą odmianę muchołówki, niż kupować drogi markowy przymiar liniowy prosty? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 7 Kwietnia 2015 Share Napisano 7 Kwietnia 2015 Ciekawa sprawa Jak ogólnie muchołówki po zimowaniu? Mógłbyś wrzucić trochę zdjęć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 7 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2015 Panie DIILu, ona chyba będzie próbowała się sama zjeść. A nie lepiej było zainwestować na kolejną ciekawą odmianę muchołówki, niż kupować drogi markowy przymiar liniowy prosty? Odczuwam dysonans podecyzyjny, ale jednak profesjonalny sprzęt to podstawa. Jak ogólnie muchołówki po zimowaniu? Mógłbyś wrzucić trochę zdjęć Całkiem dobrze. Dopilnowałem ich chyba nieźle bo obudziło się tyle, ile poszło spać, choć mam pewne obawy co do "zimowania", jakie urządziła nam pogoda. Gdybym wiedział, że zima będzie tak łagodna, byłyby na balkonie. Zdjęcia oczywiście będą, ale wtedy, gdy będzie co pokazywać. W tej chwili to małe, nieciekawe rośliny, które powoli wchodzą na odpowiednie obroty. Od jutra poprawa pogody. (: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 30 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2015 Pinguicula esseriana Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 30 Czerwca 2015 Share Napisano 30 Czerwca 2015 Pinguicula esseriana Tłustoszy jakoś nie lubię ale przyznam kwiatki mają ładne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 30 Czerwca 2015 Share Napisano 30 Czerwca 2015 Piękny kwiatek, piękne zdjęcie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 1 Lipca 2015 Autor Share Napisano 1 Lipca 2015 To chyba zbyt łaskawa recenzja mojej fotografii, ale kwiatek istotnie fajny. Cieszę się, że Wam się podoba. (: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 Ja nie umiem takiego ładnego zrobić Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 1 Lipca 2015 Autor Share Napisano 1 Lipca 2015 'G14' x 'Shark`s Teeth' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Risa Napisano 2 Lipca 2015 Share Napisano 2 Lipca 2015 Wow Jaka duża ona jest? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 2 Lipca 2015 Autor Share Napisano 2 Lipca 2015 Średnica rozety (bez prostowania ogonków liściowych) to 35 cm. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 16 Lipca 2015 Autor Share Napisano 16 Lipca 2015 'Justina Davis' rzadko pokazuje mi się w tak zwartej rozecie z tak krótkimi ogonkami liściowymi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 4 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2015 'Red Piranha' nie zjada ofiar o aż tak imponujących rozmiarach jak rybie pierwowzory nazwy tego kultywaru, ale też czasem chwyta jakąś konkretniejszą zdobycz. A czasem ja dokarmiam rośliny, ale już wyłącznie inwazyjną chińską biedronką lub martwymi owadami. Zwykle tymi, które do śmierci żyły sobie w moim insektarium. Tutaj samica straszyka australijskiego. Miała już spore gabaryty, niestety umarła przed osiągnięciem maksymalnych rozmiarów. Powodu nie znam, ale prawdopodobnie jest nim słaba pula genetyczna owadów tego gatunku w polskich hodowlach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 5 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2015 'G14' x 'Shark`s Teeth' z takimi paskami na pułapkach zazwyczaj czeka do upałów. Pinguicula x [gracilis x moctezumae] i jego sporo większy krewniak gigantea alba x moctezumae Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 5 Listopada 2015 Autor Share Napisano 5 Listopada 2015 Wiele ptaków też żywi się owadami. I chyba nie lubią konkurencji. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi