Kosa1984 Napisano 22 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2016 Pinguicula x [gracilis x moctezumae]. Chyba przegapiłem najładniejszą fazę kwitnienia, ale cieszę się, że zdążyłem utrwalić te cztery kwiatki. Jeden z tych, które tu widzicie, odpadł dosłownie kilka sekund po tym, jak zrobiłem zdjęcie. Na krzywy ryj wbił się esseriana. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 26 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Objedzona 'Sawtooth' wybarwia się raczej delikatnie, ale i tak nie wygląda chyba źle. 'Dracula' też nie była na diecie; średnio w pułapce po dwie muchy, stąd słabo widoczne cechy fenotypowe. Na kolejny sezon dostanie areszt z firany, żeby ją odrobinę przegłodzić. Po prawej 'Red Line'. 'Red Piranha' Tutaj jakieś niezidentyfikowane i już nieidentyfikowalne muchołówki. Ładnie się rozrastają. Na zdjęciu trochę słabo to widać, ale zawinięte ząbki nawet jak na 'Fused' są nieźle odpłynięte. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek16 Napisano 2 Lipca 2020 Share Napisano 2 Lipca 2020 Piękne muchołówki. Red piranha świetna. 👌Koniecznie wstaw coś aktualnego u Twoich muchol. 😊 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 6 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2022 W dniu 7/2/2020 o 4:37 PM, Maciek16 napisał: Piękne muchołówki. Red piranha świetna. 👌Koniecznie wstaw coś aktualnego u Twoich muchol. 😊 O, ktoś tu kiedyś zajrzał. Niestety żadna się nie uchowała. Część sprzedałem, większość rozdałem. To niesamowite rośliny, ale jednak sytuacja w jakiej znajdują się owady jako gromada i fakt, że w celu uzyskania torfu niszczy się tereny podmokłe; sprawiły, że zrezygnowałem z dalszej uprawy. Próbę czasu przeżyło tylko kilka gatunków tłustoszy, które ustabilizowały się i rosną sobie bez przesadzania (przynajmniej od 2017) w szerokich donicach, latem zakrywając całe podłoże i wysypując kwiaty. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi