owadożer Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 Ładnie rozrośnięty shark teeth Reszta też niczego sobie Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sewcio802 Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 Piękne rośliny ! Bardzo podoba mi się Microdent Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zir Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 Przepiękne muchołówki! <333 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 9 Września 2012 Autor Share Napisano 9 Września 2012 Dionaea muscipula 'Red Piranha' Dionaea muscipula 'Low Giant' Dionaea muscipula Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 Śliczne Ładnie zarośnieta ostatnia doniczka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 Piękne muchoły ,najbardziej podoba mi się 'red piranha' !!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyzio Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 Ładnie to wygląda Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 5 Listopada 2012 Autor Share Napisano 5 Listopada 2012 Dionaea muscipula 'Cross Teeth' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadomaniak Napisano 5 Listopada 2012 Share Napisano 5 Listopada 2012 Śliczna pozazdrościć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 5 Listopada 2012 Share Napisano 5 Listopada 2012 (edytowane) Jak ty to robisz , że Twoje muchoły są zawsze piękne... Mi coś na razie nie wychodzi .Widzę na niektórych zdjęciach capensisy (jako samosiejki pewnie) . Edytowane 5 Listopada 2012 przez sevillo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 5 Listopada 2012 Share Napisano 5 Listopada 2012 Piękna 'Cross Teeth'. Co ona tak z kraja w doniczce,wygląda jakby chciała ją opuścic Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 5 Listopada 2012 Autor Share Napisano 5 Listopada 2012 Widocznie rozgląda się za większą doniczką. Kiedyś rosła na środku, ale stożek wzrostu przemieścił się z czasem w bok. Będzie to skorygowane przy przesadzaniu. Capensisy faktycznie sieją się często przypadkiem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raiokouczan Napisano 5 Listopada 2012 Share Napisano 5 Listopada 2012 (edytowane) Jak zawsze wszystko brzydkie. Muchołówki tylko się męczą i chcą uciekać. Jakby co to chętnie przygarnę te biedactwa i wybawię Ciebie od trzymania tego... czegoś Capensis zawsze dobry ;p Nie denerwuje Ciebie jak tak same się rozsiewają? Edytowane 5 Listopada 2012 przez Raiokouczan Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 5 Listopada 2012 Autor Share Napisano 5 Listopada 2012 Jakby co to chętnie przygarnę te biedactwa i wybawię Ciebie od trzymania tego... czegoś Pomidor. Capensis zawsze dobry ;p Nie denerwuje Ciebie jak tak same się rozsiewają? Nie całkiem rozumiem ogólnoforumową drwinę z capensisów. Ja je lubię. Jasne, nie szczypię się, gdy któryś zarasta mi muchołówki to ciach na równi z glebą, ale póki nie broją za bardzo to niech rosną. Też ładne roślinki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raiokouczan Napisano 5 Listopada 2012 Share Napisano 5 Listopada 2012 Ja bardzo lubię capensis, a szczególnie w dużych grupach. Garść nasion na doniczkę- coś jak z tymi moimi nidiformis ;] - i niech się dzieje co chce. Mnie jedynie denerwuje to rozsiewanie. Nasiona capensisów mam wszędzie (może nieświadomie używam ich jako pieprz). Często w doniczkach na parapecie gdzie tych czołgów nie było mi wyrastają. Ja mam także, że jak coś mi przeszkadza, to nie mam serca tego "zniszczyć". Muszę wyjąć i posadzić... Jak to dobrze, że wielu znajomych przyjmuje je w prezencie ;p Kiedyś całkowicie padły mi 2 doniczki z capensisami. Uschły, przemarzły, zapleśniały, sam nie wiem. Uciąłem je przy samej ziemi, bo patyków nie będę przecież trzymać, a po 3-4 tygodniach odbiły ładni od korzenia. Mam w planach wysianie wielkiej donicy, skrzynki itp.. Ciekawe jaki dywan z tego wyjdzie ;p Też nie wiem, czemu niektórzy mają wrodzony wstręt do D. capensis. Może dlatego, że jest prosta w uprawie, popularna, tania? Pewne chodzi o to, że nie jest rarytasem, ale kto ich tam wie. Nie ma to jak pisanie 15 min na klawiaturze ekranowej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi