Skocz do zawartości

Rośliny Kosy

Kosa1984

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 168
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 2 months later...

Odrobinę rozkręcona wygląda tak:

1_jzzpl.jpg

2_jzzpl.jpg

Dionaea muscipula 'Red Line'

3_jzzpl.jpg

Dionaea muscipula 'Big Mouth'

4_jzzpl.jpg

Dionaea muscipula 'Harmony'. Po zimowaniu zaczęła zmieniać stylówkę; rośnie typowo do góry.

5_jzzpl.jpg

Jeśli aparat w trybie "auto" do sfotografowania muchołówki przestaje wybierać "macro", a zaczyna "pejzaż", to znaczy, że roślina dobrze rośnie. (;

6_jzzpl.jpg

Sarracenie indoorowe.

7_jzzpl.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Ładna rozwinięta szczena ;) . Chciałem sobie kupić 'Aliena' (dosyć podobna, ale... ty i tak wiesz :D ) na CPUKU, ale ktoś mi go już sprzątnął :P . O tą : https://www.flickr.com/photos/123989345@N07...in/photostream/ .

Edytowane przez Sevillo
Odnośnik do odpowiedzi

Cieszy mnie, że się Wam podoba. (: Co do 'Aliena' to jest on podobno jeszcze bardziej problematyczny niż większość kultywarów z wysokiego levelu udziwnienia. (; Nie mam, ale słyszałem, że bardzo kapryśna muchołówka. Zgadza się, trochę ciasno tam już ma, będzie przesadzana, ale, jak słusznie zauważa nasz dzisiejszy jubilat, doniczka aż taka mikro nie jest. Nie wiem ile ma cm, nie piszę teraz z domu.

Odnośnik do odpowiedzi

W tej chwili chyba żadna pułapka nie ma więcej niż 4 cm, ale to dopiero początek sezonu, a jedną z "miękkich" cech 'Jaws Smiley' jest właśnie spora wielkość pułapek. Jak coś szczególnie dużego wypuści, wrzucę tu zdjęcie z miarą. (:

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...