przemek2061 Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 (edytowane) Pogląd na całe terrarium. Na razie mało roślinek ale powoli będę terrarium uzupełniał. Zakupy u Morta: N. Danseri N. Albomarginata 'red striped' [Penang , West Malaysia] N. Gracillis var nigropurpurea N. Tobaica x khasiana N. Tomoriana Zakupy w Carnisana N. Sanguinea ' red hybride' N. Hookeriana Komentarze mile widziane i od razu mam pytanie jak podnieść wilgotność bo jest ok 80% mimo że spryskuje terrarium ok 4 razy dziennie. Edytowane 11 Września 2010 przez przemek2061 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaras Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 Cytat Komentarze mile widziane i od razu mam pytanie jak podnieść wilgotność bo jest ok 80% mimo że spryskuje terrarium ok 4 razy dziennie. Po prostu zalej keramzyt wodą... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 Bardzo ładne roślinki i terrarium. Mam pytanie - jakie masz tam oświetlenie? Co do wilgotności, 80% spokojnie wystarczy, ale jeśli chcesz, to powinien pomóc mech sphagnum wyłożony na dno. P.S. Jeśli interesowałby cię zakup kilku fajnych roślin, daj znać na PW . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek2061 Napisano 11 Września 2010 Autor Share Napisano 11 Września 2010 keramzyt jest zalany wodą a mech jest w doniczkach jak będę miał go więcej to położę na keramzyt. A oświetlenie to 2x Osram flora czy fluora phillips aquarele philips master Stacja pogodowa na dnie była na popołudnie włożona i pokazała przed chwilą 81% i 26*C Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon000r Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 Nieźle to wygląda ale mogles terra postawic na jakims stojaku czy innym stole, całość prezentowałaby sie o wiele lepiej Wydaje mi sie czy w prawym dolnym rogu trzymasz 4 muchołówki? Wyjmij je bo ci padną w takiej wilgotności Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makserwus Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 One już są padnięte. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekL. Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 (edytowane) przemek2061 napisał: Komentarze mile widziane i od razu mam pytanie jak podnieść wilgotność bo jest ok 80% mimo że spryskuje terrarium ok 4 razy dziennie. Przy takich warunkach, szczelnie zamknietym paludarium i jeszcze 4 krotnym spryskiwaniu napewno jest blisko 100% wilgotnosci. Prawdopodobnie stacja pogody cos knoci. Obłóż ją wilgotna szmatka i sprawdz czy wykaże 100% wilg. Edytowane 12 Września 2010 przez JacekL. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekSz Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 No, no, na prawdę zapowiada się niezła kolekcja. Fajne dzbaneczniki + Tobaica x khasiana, którą mi podebrałeś. Terrarium dla Paradoxy to teź chyba nie jest wymarzone miejsce. Pozdrawiam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek2061 Napisano 12 Września 2010 Autor Share Napisano 12 Września 2010 (edytowane) Więc tak muchole i paradoxa tam są ze względu na to że przechodzą aklimatyzacje bo są z in vitro. i niedługo je wyciągnę tylko niech trochę odżyją i wtedy będą aklimatyzacje przechodzić na parapecie. Będę powoli dziurawił kubek którym będą przykryte. Robiłem już tak ). A terra postawie na stoliku jak go zrobię zresztą tak jak terra jest robione przeze mnie. Wymiary ma 100 dł x 43 szer x 50 wys. albo coś koło tego Dzięki za miłe komentarze. Niedługo biorę się za robienie wodospadu. Planuje zrobić tak: Najpierw zrobię go z pianki i ew okroje tak żeby mi się podobało później włożę odwrócony wodospad do wiadra z gipsem. Następnie wydrapie piankę i wleje cement. Wyjmę wszystko z wiadra i rozłupie gips. Mam nadzieje że się uda. Edytowane 12 Września 2010 przez przemek2061 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi